El Magico betovert bij Groninger Boys

GRONINGEN- Afgelopen zondag was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd van NEC was een feit. Trainer Bos heeft de afgelopen bekercampagne gebruikt om zijn mannen klaar te stomen voor de loodzware 6e klasse. Na wisselend succes in de beker kwam trainer Bos met een zeer interessante opstelling, in deze de competitie ouverture, uit tegen Groninger Boys.  NEC startte in een frisse 4-3-3 opstelling. Na een korte periode van onwennigheid, wisten de mannen van Bos de bal goed rond te spelen. Met creativiteit op het middenveld en snelheid voorin wist NEC goed veldspel op de mat te leggen. Het was dan ook een domper toen Groninger Boys, middels een corner, de bal achter doelman Oosten wist te plaatsen. Ondanks deze goal bleef El Magico vasthouden aan het gekozen strijdplan. Dit sorteerde effect. Halverwege de 1e helft dook middenvelder Hoepertz op voor de goal en wist de stand gelijk te trekken. NEC bleek in de eindfase vaak slordig in de passing en ongelukkig in de keuzes. Hierdoor gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in. 
Trainer Bos oogde zichtbaar tevreden over zijn mannen, in deze vernieuwde opstelling. NEC startte de 2e helft met twee wissels. Evert Sowikromo maakte sinds 1921 zijn rentree voor El Magico en Alex Reus kwam van zijn vertrouwde vlagpositie af om de rechtsbackpositie te bekleden.
De tweede helft volgde het spelbeeld van de eerste helft. NEC was slordig in de eindpass en Groninger Boys wist geen openingen te vinden in de verdediging van NEC. Een moment van schrik maakte zich meester toen Dyon Schuijl, na een verdedigende kopbal, ter aarde stortte en bleef liggen. De scheidsrechter legde het spel stil en verzorging kon het veld opkomen. Achteraf bleek dat Schuijl na het zien van het mooie spel van NEC dusdanig opgewonden was geraakt dat het bloed naar zijn “kop” stroomde, waardoor hij duizelingen en licht flitsen ervoer. Dyon kon gelukkig zelfstandig het veld verlaten en knapte relatief snel weer op.
Trainer Bos besloot de stropdas af te werpen en de kicksen onder te binden, om zo Schuijl te vervangen. Lang leek het op een gelijkspel af te stevenen, maar El Magico zag 10 minuten voor tijd haar goede spel beloond. John de Ruiter leek te ver naar de zijkant gedreven te zijn, maar wist met een lepe voetbeweging diagonaal de verre hoek te vinden. Dit doelpunt betekende de verdiende voorsprong voor El Magico.
Ook Groninger Boys had het welbekende ander vaatje staan, waar ze noodgedwongen uit moesten tappen. Wetende dat Groninger Boys moest komen, zakten de mannen van NEC wat verder in en lieten de bal simpel rondgaan. Toen de bal bij Wim Bosker kwam,zag hij Stephan van Dijken scherp staan en stuurde het sprintkanon de diepte in. Stephan, die de gehele ochtend al een haat/liefde verhouding had met buitenspel, wist de buitenspelval te ontwijken. Met een simpele voetbeweging verschalkte Van Dijken de uitgesnelde keeper en liet de bal het net in rollen. De einstand van 3-1 was geboren. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Een staande ovatie van het meegereisde publiek ging over het sportpark. El Magico leek grote overeenkomsten te vertonen met de “Invincibles” die, enkele jaren geleden, ongeslagen kampioen werden in Neptuniaanse kleuren.
Trainer Bos temperde de verwachtingen iets. “Volgende week uit naar Zoutkamp. Als we die testcase doorstaan, dan kunnen er dit seizoen nog mooie dingen gebeuren”. Aldus een voorzichtig optimistische trainer.
WIST U DAT
- Alex Vd Wal ondanks zijn blessure meegaat als mentale steun
- John en Kampie nu beide een banaan hadden in de rust
- Dyon Schuijl blijkbaar een enorme bloeddruk heeft
- Evert Sowikromo het voetballen nog niet is verleerd
Jack van elke bal op goal Panterstront heeft gemaakt
- Martin Steenbergen alleen rechtdoor kan punteren
- Nico een aardige vent is