JO13-4 met volle buit terug naar huis

Na het succesvolle bekeravontuur (ronde verder) en een wat ongelukkig verlopen eerste competitiewedstrijd (2-4 verlies tegen Steo 13-1), stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Omlandia op het programma. Helaas was Rick er niet bij, dus met z’n veertienen begonnen we aan de warming up op het hoofdveld, echt gras, ietwat hoog, en lekker nat.

Exact om 9.00h floot de scheids voor de aanvang. Al snel werd duidelijk dat wij degene waren die het spel konden maken, zeker ook door de aanvallend ingestelde opstelling waarmee de technische staf het team de wei ingestuurd had, en dat het bij de rust slechts 1-2 voor ons stond was een beetje een wondertje. (goals Ray, mooi pasje van Jasper, en Mohamed) Na de ranja liep het zo mogelijk nog vloeiender, dankzij de goede trainingen die we, mede dankzij de VTON app, de afgelopen week hebben afgewerkt. De 1-2tjes, en zelfs 1-3tjes waren niet van de lucht, keer op keer kwamen we dicht bij het doel van de tegenstander, die uiteindelijk op het keiharde schot van Jorge het nakijken had: 1-3.

De enkele kans die Omlandia kreeg werd vakkundig door Yorick gekeerd, met een fabuleuze redding voorkwam hij de aansluitingstreffer. Coen (prima instappend, snel, wat zeg ik? Supersnel!), Jaymain (daar komt NIEMAND langs!) en Daan (geeft nooit op!) stond hun mannetje achterin, met Stevan (keurige aanvoer naar het middenveld en lekker in de weg lopend) daarvoor als slot op de deur. Ali (sterk aan de bal, pasjes, inzet) en Jasper (goed anticiperend, sterk gespeeld) verdeelden het spel van links naar rechts en door het midden, Kevin (hield keurig balbezit met 2 man in z’n nek, goede inzet), Doriën (echt sterk gespeeld, en een mooie goal), Erik (multi inzetbaar, staat z’n mannetje) en Quenten (overzicht en techniek, keurig) maakten het middenveld compleet en met hun inzet zorgden ze voor de nodige aanvoer naar voren. Jorge (power in dat linkerbeen, prachtige goal!), Ray (snelle spits, goede loopacties, inzet!) en Mo (mannetjes passeren is z’n tweede natuur, technisch sterk) hielden de druk volledig op de lange verdedigers van de thuisploeg, die daar geen passend antwoord op hadden vandaag. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Doriën (mooie loopactie gevolgd door een geplaatste schuiver in de hoek), Quenten (prima doorzetten) en Mo (van 16 meter over de keeper) voor de 1-6 eindstand zorgden. 13-4 heeft de beide coaches en de massaal meegekomen fans een prachtige wedstrijd voorgeschoteld, dit smaakt zeker naar meer.
Goed bezig jongens, hou dit vast!