El Magico fileert Zeester

NEC FILEERT ZEESTER EN HENGELT NAAR KOPPOSITIE
ZOUTKAMP-  Zondagochtend stond de 2e uitwedstrijd op het programma voor de mannen van NEC. Na een enorme wereldreis door een zee van polders, kwamen de mannen van trainer Bos aan op de plaats van bestemming. Zeester, dat vorige week al door NEC 3 werd afgeserveerd als een bedorven zeebanket, was de tegenstander. De verwachtingen waren hooggespannen bij de meegereisde supporters. Kon de succesvolle 4-3-3 formatie van El Magico ook zegevieren tegen stugge Zoutkampers?
NEC begon sterk. Veel beweging op het middenveld en in de voorhoede zorgde ervoor, dat er prima combinatiespel op de mat werd gelegd. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal het net had gevonden. Eric “Pretoe” Zwart haalde hard uit en dirigeerde het spelleder achter de vissende doelman van Zeester. De doelwachter was blij dat hij recent zijn visakte had verlengd, want er zouden er die ochtend nog veel van dit soort momenten volgen. Zeester wist niet met de druk en het flitsende spel om te kunnen gaan. Spits en nieuwbakken vader Roy Stavorinus had een aantal opgelegde kansen, maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Reden voor het missen van scherpte was te wijten aan slaapgebrek en balgevoel. Naarmate de wedstrijd zou vorderen kwam de vader van toekomstig El Magico-ster Dexx Stavorinus beter in zijn spel. Peter Kampinga werd geen strobreed in de weggelegd op het middenveld en kon daardoor zijn favoriete kap/draai spel spelen. Met een aantal mooie acties wist hij zijn directe tegenstanders in de luren te leggen en zich zodoende in een doelpuntrijke positie te manouvreren. De 2-0 was dan ook een logisch resultaat. De 3-0 was wellicht de mooiste van de dag. Vleugelflitser Wim Bosker veinsde een voorzet en plaatste de bal op Van Bastiaanse wijze vanaf de zijlijn achter de keeper in de verre hoek.  Nadat Zwart met zijn 2e van de dag de 4-0 stand op het bord zette, begon het bij Stavorinus ook minder stroef te lopen. Al snel wist de spits zijn collega in de punt te evenaren met 2 goals vlak achter elkaar. Gezegd mag worden dat, voordat Roy de bal achter de keeper legde,een levengevaarlijke 1 op 1 situatie voor de goal van keeper Oosten onschadelijk werd gemaakt door verdediger Hoeppertz. Dankzij zijn snelheid, die gemiddeld hoger ligt dan de helft van het elftal, wist hij de doorgebroken spits te achterhalen en vakkundig van de bal te spelen. In de tegenstoot die volgde was bovengenoemde Stavorinus trefzeker. Vlak voor rust wist Stavorinus zijn wederopstanding te bekronen met een onvervalste hattrick.  Met een 7-0 ruststand gingen de teams aan de thee.
De 2e helft begon met een aantal wijzigingen. Spits Hocuk, die de plek overnam van Zwart, sprak uit Stavorinus te willen evenaren in gescoorde goals. Kort naar rust maakte hij aanstalten om zijn voorspelling te bekrachtigen. Op typische wijze wist de baltovenaar van de Bosporus de verdedigers in de luren te leggen en de achterkant van het net te raken. 8-0 prijkte op het scorebord. Totaal onnodig gaf de ingevallen Peter Bos een vrije trap weg en het gevolg was een Zoutkamper pegel in de winkelhaak. De eretreffer stond op het bord. Keeper Oosten alias de “barmhartige Samaritaan” gooide de bal, na een rolletje, in de voeten van de Zoutkamper spits. De spits wist zich geen raad met de genereuze geste van de Delfzijlster doelwacht en schoot de bal hoog over. Na deze schermutselingen voor de goal van NEC besloot Hocuk zijn voorspelling volledig te bekrachtigen. De 9-1 en 10-1 volgden in het verloop van de resterende speelminuten. Nadat de tiende goal was gevallen leek het alsof de mannen van trainer Bos met 10 spitsen ging spelen. Veel mensen gingen voor de bal spelen en het spel werd zeer rommelig. Een lange bal ging dan ook voorbij aan de hoogspelende verdediging, die de buitenspelval zagen opgeheven door een hangende verdediger. De 10-2 eindstand was een feit. Zeester kreeg meer dan het verdiende met de 2 goals en NEC beloonde zich onvoldoende met de gemaakte 10. Desondanks was trainer Bos tevreden. “Vooraf zou je tekenen voor 10 gescoorde doelpunten en 2 tegen. Je zou hier aan je doelsaldo kunnen werken, maar uiteindelijk zullen we met een straatlengte voorsprong kampioen worden”. Aldus een zeer zelfverzekerde Bos.
Aankomende thuiswedstrijd zal de ploeg van Bos om 12:00 uur aantreden tegen Kloosterburen. Dit alles onder leiding van de gelouterde Maarten v/d Wal.
WIST U DAT
- Peter Bos moeite heeft timing als het gaat om koppen
- Stephan houdt van bowlen en de scheidsrechter van Zeester niet
- Eric Zwart niet aan zijn hattrick is gekomen
- Jack Oosten al meer wedstrijden heeft gewonnen dan vorig seizoen
- Martin Steenbergen nog steeds niet kan scoren, maar nu wel tussen de palen schiet
- Duncan Hoeppertz nu wel goed is geschreven