EL MAGICO dendert door naar koppositie

DELFZIJL- Een afgeladen Sportpark Centrum was het decor voor de eerste thuiswedstrijd van El Magico. Na een foutloze uitreeks was het taak,voor de mannen van trainer Bos, om dit succes thuis te continueren. Kloosterburen was de horde die genomen diende te worden. NEC begon in hun inmiddels vertrouwde 4-3-3 opstelling. Van meet af aan was duidelijk wie het spel zou dicteren die ochtend. El Magico legde flitsend spel op de mat. Het duurde dan ook niet lang voordat scheidsrechter vd Wal naar de middenstip kon wijzen. Een vrije trap werd door de Turkse truckendoos Hocuk kort gegeven op Wim Bosker en de bal werd hard voorgegeven. Een verdediger van Kloosterburen probeerde de bal weg te werken, maar verkeek zich op het effect dat Wervelwind Wim aan de bal had gegeven en schoot de bal achter zijn eigen keeper. De 1-0 was een feit. Kloosterburen moest nu meer komen om de achterstand recht te trekken. Met lange ballen probeerde Kloosterburen hun spitsen aan het werk te zetten. Elke bal die diep werd gegeven werd ,onder leiding van de teruggekeerde Ronnie Wieringa, vakkundig weggewerkt. Ballen werden weggekopt met hoofd, schouders knie en teen. Een van deze afgeslagen ballen kwam bij John de Ruiter terecht en stond zodoende 1 op 1 met de keeper. Goed keeperswerk stond echter de 2-0 in de weg. Niet lang daarna trok John aan het langste eind. Met een diepe bal werd De Ruiter weggestuurd. De verdediging probeerde John te stoppen, maar werd op magistrale wijze door de spits gepasseerd. Een ouderwetse panna zorgde ervoor dat John zich vrij komen maken van zijn directe tegenstander en daarmee het overzicht wist te bewaren. De geheel vrijstaande Bosker werd gevonden, die diagonaal mocht afdrukken voor de verdubbeling van de voorsprong. De mannen van trainer Bos gingen met een comfortabele 2-0 de rust in. 
De 2e helft begon rommelig aan de kant van NEC. Veel balverlies en slordigheden in de passing zorgde ervoor dat Kloosterburen beter in het spel kwam. Ronald Wieringa heeft de twijfelachtige eer gekregen voor kortste invalbeurt in de geschiedenis van El Magico. Binnen vijf minuten na het startsein verliet hij het veld. Problemen met de hamstring speelde de middenvelder parten. Wellicht was voetballen met een kaasboxer toch comfortabeler geweest. Wim Bosker mocht de kicksen weer aantrekken en het veld weer betreden. Het speel bleef op en neer golven. Even leek Kloosterburen de aansluitingstreffer gevonden te hebben middels een schot uit de tweede lijn. Keeper Oosten degradeerde de doelpoging, met een mooie showduik, tot panterstront. Niet lang daarna wist NEC de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Kloosterburen liet de hoop helemaal varen toen middels een corner de 3-0 eindstand op het bord kwam. Een scherp aangesneden corner van John de Ruiter werd door alles en iedereen gemist en zeilde de goal in. Protesten kwamen van de doelwachter van Kloosterburen.  Hocuk zou de keeper hebben geduwd in de 5 meter. Scheidsrechter vd Wal wees echter gedecideerd naar de middenstip. Uit herhalingen bleek dat Hocuk goed stoorde, maar dat onkunde van de keeper ten grondslag lag aan de derde tegentreffer. Vlak voor tijd kon de spits van Kloosterburen, die een haaruitdaging had, zijn frustratie niet langer binnenhouden. Pure jaloezie maakt zich meester van de onthaarde midvoor,toen hij de prachtig glimmende schedel van Gert Jan Hooites zag dansen in de oktoberzon. Een veel te late tackel en een gele kaart waren dan ook het logische gevolg. Kloosterburen moest de wedstrijd met 10 man besluiten en NEC vond het wel goed. Na het fluitsignaal troffen we een zichtbaar tevreden trainer bij de microfoon. “ We hebben wederom aangetoond dat we dé te kloppen ploeg zijn in deze klasse. Nu concurrenten NEC3 en GVAV onderling punten hebben gemorst, staan we waar we horen te staan. Over de tegenstander van vandaag kunnen we heel kort zijn denk ik. Het is nog lang geen carnaval in het Noorden en om in de geest van Pe en Rinus te spreken. Wie er ook tegen ons speelt. Elkenain gaait plat”.
Volgende week staat de competitiekraker tegen de clubgenoten NEC3 op het programma.
WIST U DAT
- Ronnie Wieringa bij zijn rentree het voetballen nog niet is verleerd
-Ronnie nog kan slalommen als de beste
- Dyon op de rechterflank zijn snelheid kan laten gelden
- Jack de nul heeft gehouden
- Ronald Wieringa foutloos was en terecht man of the match
- Martin Steenbergen nog steeds niet kan koppen
- Debbie Hooites met smart zit te wachten op dit verslag