• Bas Westerhuis jubileert

  Bas Westerhuis (30) speelde zaterdag 21 mei 2021 tegen het Drentse De Weide zijn 100ste officiële wedstrijd tussen de palen van NEC Delfzijl. De betrouwbare sluitpost heeft door allerlei oorzaken (blessures, concurrentie, ed. ) lang op deze mijlpaal moeten wachten. In Bas zijn jubileum wedstrijd degradeerde NEC Delfzijl helaas door een 1-2 nederlaag in blessuretijd na 7 jaar uit de 2e klasse, op een middag waarin van alles gebeurde op sportpark Centrum. Door twee zware blessures van keepers van de bezoekende partijen (De Weide 1 en Grijpskerk 5) waren er twee ambulances gelijktijdig op het sportpark voor behandeling van hoofdletsel voor beide spelers.

   

  In zijn jubileum wedstrijd verdedigde de sympathieke keeper zoals altijd betrouwbaar zijn doel. Westerhuis speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de competitiewedstrijd in de derde klasse C uit tegen Zuidhorn op 1 november 2014, deze wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag. Maar op het eind van dat seizoen kon Bas toch de kampioensvlag hijsen met zijn ploeggenoten.

  Westerhuis speelde 87 competitiewedstrijden en 13 bekerwedstrijden. In deze 100 wedstrijden ontving de sluitpost slechts 2 keer een gele kaart.

  Bas stamt uit een echte voetbalfamilie en is de middelste van nog twee voetballende broers.

  Hij voetbalde in de jeugd bij Farmsum ,Appingedam, FC Groningen en BV Veendam en in zijn seniorentijd bij Holwierde, Eems Boys en NEC Delfzijl.

  Bas, van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!