• Pijnlijk afscheid Michiel Evers

    Afgelopen zaterdag heeft Michiel Evers voorlopig zijn laatste wedstrijd voor NEC Delfzijl gespeeld. Zijn afscheid had hij zich echter heel anders voorgesteld. De robuuste verdediger die in zijn carrière vele duels op inzet en kracht won kwam in de 2e helft bij een duel verkeerd op zijn schouder terecht.  Met veel pijn bleef hij minutenlang liggen, diagnose door de ambulance broeders die inmiddels met de ambulance het veld waren op komen rijden, een gebroken sleutelbeen. De wedstrijd is gestaakt. In het ziekenhuis bleek later dat zijn sleutelbeen op 2 plaatsen was gebroken. Pas na een aantal dagen als de zwelling iets is afgenomen kan bekeken worden wat de vervolg stappen zullen zijn. De mogelijkheid is reëel dat operatief ingrijpen noodzakelijk is.

    Michiel is een man van de club, al op 5-jarige leeftijd kwam hij bij Eems Boys voetballen. Nu 24 jaar later maakt hij de overstap naar vv Glimmen. Michiel woont met zijn vriendin al een aantal jaren in Eelde en maakt dus de overstrap om praktische redenen.

    Michiel heeft alle jeugdelftallen doorlopen en debuteerde al op jonge leeftijd in het 1e. Hierin heeft die jaren gevoetbald. Na de fusie werd hij kampioen met het 1e en 2x met het 2e. De laatste jaren speelde hij voornamelijk in het 2e. In totaal speelde hij 24 wedstrijden, 19x competitie en 5x beker in het 1e, hierin kwam hij 1x tot scoren in de uitwedstrijd tegen Noordwolde. Naast het voetbal was Michiel ook vrijwilliger bij de club.

    Wellicht komen we Michiel volgend seizoen in de 3e klasse C weer tegen in de wedstrijd tegen Glimmen. Wij danken hem voor zijn inzet bij de club, wensen hem een voorspoedig herstel en succes bij vv Glimmen toe.