• AFTRAPMODULE; EEN GOEDE START VOOR IEDERE TRAINER

   

  Beste trainers van NEC Delfzijl

  De technische commissie heeft de AFTRAPMODULE naar NEC gehaald en zal deze module aanbieden aan de beginnende trainers en ongeschoolde trainers welke op dit moment acteren binnen onze vereniging.

  In eerste instantie is een keuze gemaakt door de TC vwb de kandidaten en de avond lijkt al te zijn gevuld met ca. 15 kandidaten.

  De praktijkavond zal plaatsvinden op woensdag 12 oktober en de kantine is op deze avond dus even bezet tot 21.30 uur.

  De kandidaten zullen gedurende de avond zowel theoretisch als ook praktisch worden geschoold.

  Het praktisch gedeelte zal worden verzorgd door 2 elftallen uit de 0-11.

  Een ieder dient om ca. 18.15 uur aanwezig te zijn en de avond zal om 21.30 uur worden afgesloten en dan is de kantine dus ook weer beschikbaar voor de elftallen welke op die avond hebben getraind.

  Indien mensen zich, buiten de groep welke al is gekozen, willen aanmelden, dan graag even contact opnemen met Harry Koolhof ( 06-12105301)

   

  Onderstaand een korte , inhoudelijke, uiteenzetting v.w.b. de Training :

   

   

  AFTRAPMODULE; EEN GOEDE START VOOR IEDERE TRAINER

  Als (nieuwe) jeugdtrainer ben je voor alle spelers en ouders van het team het gezicht van de vereniging. Je communiceert, organiseert, begeleidt, coacht wedstrijden, verzorgt trainingen, beantwoordt vragen, juicht mee, biedt troost, maakt afspraken…

  Daarmee draag je als jeugdtrainers enorm bij aan een voetbalomgeving die kinderen als fijn ervaren en waarin zij, met plezier, beter kunnen leren voetballen.

   

  Ga goed van start met de Aftrapmodule van de KNVB!

  De KNVB wil jou als trainer/coach graag op weg helpen. Speciaal voor jou en andere startende of ongeschoolde trainers is de Aftrapmodule ontwikkeld. Door deel te nemen leer je in één avond meer over het begeleiden van jeugdspelers bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast maak je kennis met het Assist Trainersdashboard, met onder andere een Kennisbank met ruim negentig artikelen, en met Rinus, de digitale assistent-trainer van de KNVB vol met trainingsvormen, complete trainingen en kennisartikelen.


  Wat ga je leren?

  • wat jeugdvoetballers drijft, wat zij belangrijk en leuk vinden, wat hun kenmerken zijn, hoe ze voetballen en wat de volgende stap in hun ontwikkeling is, wat ze nodig hebben om met veel plezier te blijven voetballen en daar steeds beter in te worden;
  • wat jou drijft, wie jij wilt zijn voor de kinderen, wat kinderen willen dat jij voor hen bent, welke belangrijke rol jij hebt voor kinderen en ouders, wat dat van jou vraagt, wat jij daar al heel goed in doet, waar je je nog verder in kunt ontwikkelen, hoe je dat kunt doen en welke hulpmiddelen er zijn;
  • wat voetballen is, hoe moeilijk dat is, hoe kinderen steeds beter kunnen leren voetballen, hoe wedstrijd en trainingen daarin een mooie rol in kunnen vervullen, hoe je wedstrijden kunt coachen en trainingen kunt verzorgen;
  • wat de vereniging voor jou kan betekenen.

   

  De Aftrapmodule is geschikt voor beginnende of ongeschoolde jeugdtrainers. De module bestaat uit een aantal digitale opdrachten (via het e-learning platform Dugout) en één praktijkbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats bij je eigen vereniging of een vereniging in de regio. De avond staat onder leiding van een KNVB-docent.