• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • Bas Westerhuis doet het voor de honderdvijftigste keer!

  150 officiële wedstrijden voor NEC Delfzijl

  Bas Westerhuis (31) speelde op zaterdag 23 maart 2024 in de uitwedstrijd tegen SC Scheemda  ( 0-2) zijn 150ste officiële wedstrijd als betrouwbare sluitpost voor NEC Delfzijl. In zijn jubileum wedstrijd werd Bas voor de vierde keer op rij niet gepasseerd, zoals ze dat zo mooi noemen een clean sheet.

  De sympathieke doelman is niet alleen hoorbaar in het veld, maar na afloop in de derde helft laat hij zich als gangmaker ook af en toe horen bij een optreden als zanger.

   Westerhuis speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de competitiewedstrijd in de derde klasse C uit tegen Zuidhorn op 1 november 2014, deze wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag. Maar op het eind van dat seizoen kon Bas toch de kampioensvlag hijsen met zijn ploeggenoten.

  Westerhuis speelde 131 competitiewedstrijden en 19 bekerwedstrijden. In deze 150 wedstrijden ontving de sluitpost 6 keer een gele kaart.

  Hij voetbalde in de jeugd bij Farmsum, Appingedam, FC Groningen en BV Veendam en in zijn seniorentijd bij Holwierde, Eems Boys en NEC Delfzijl.

  Bas, van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!