• Bekendmaking Trainers JO17 t/m JO19

  NEC Delfzijl
  Jeugdtrainers seizoen 2020-2021  Met gepaste trots presenteert NEC Delfzijl de trainer-coaches van de JO17 t/m JO19 van de jeugdopleiding.

  JO19-1
  Elsin Yilmaz en Etiënne Spalburg zijn komend seizoen de trainers bij JO19-1. De 28-jarige Elsin Yilmaz is een zeer ambitieuze trainer met veel voetbalervaring. Elsin startte zijn voetbalcarrière op 10-jarige leeftijd bij v.v. Appingedam, waar zijn talent niet lang onopgemerkt bleef. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en mocht zelfs een aantal trainingen meedoen bij de senioren. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het helaas niet. Elsin speelde achtereenvolgens in de eerste elftallen van Be Quick 1887 (zondag), v.v. Appingedam, v.v. Godlinze, s.v. Bedum en uiteindelijk NEC Delfzijl. Bij NEC Delfzijl zal Elsin komend seizoen, waar mogelijk, blijven meetrainen en spelen met de A-selectie. De focus ligt bij Elsin echter vooral op het trainerschap. Na een jaar geassisteerd te hebben bij JO17-1 was Elsin afgelopen seizoen assistent bij JO19-1, waarbij hij de cursus TC3/ UEFA C heeft afgerond en het laatste deel van het seizoen al zelfstandig voor de groep stond. Komend seizoen zal Elsin, die werkzaam is bij Ordina NV, dus wederom voor de groep staan. Hierbij zal de 48-jarige Etiënne Spalburg hem komend seizoen gaan assisteren. Etiënne is opgegroeid in Utrecht, maar woont sinds 2005 samen met zijn vrouw, zoon (voetballend in de JO13-2 van NEC) en dochter in Delfzijl. Zelf voetbalde Etiënne bij v.v. Vriendenschaar, DOS Utrecht, USV Elinkwijk en Eems Boys/ NEC Delfzijl. Vanaf 2014 is hij bij Eems Boys/ NEC Delfzijl trainer geweest van verschillende pupillen- en juniorenteams, waarbij hij afgelopen seizoen de assistent-trainer was bij JO17-1. Etiënne, in het dagelijks leven werkzaam voor de overheid, is inmiddels in het bezit van TC3/ UEFA C en heeft daarnaast nog een specialisatie voor periodisering afgerond. De TC is ervan overtuigd dat Elsin en Etiënne een goed duo zullen vormen, waardoor de spelers van JO19-1 zich komend seizoen uitstekend kunnen blijven ontwikkelen en klaargestoomd worden voor het seniorenvoetbal. 

   

  JO19-2
  Peter Koop wordt komend seizoen de trainer van JO19-2. De 57-jarige Delfzijlster is al sinds jonge jaren verbonden aan de club. Peter doorliep de gehele jeugdopleiding van v.v. Neptunia, waar hij uiteindelijk het 1e elftal haalde. Bij Neptunia startte Peter vervolgens ook zijn trainersloopbaan, waar hij spelers uit de leeftijdscategorie JO13, JO15 en JO17 trainde. Na SC ’t Zandt JO13 en VVS JO19 getraind te hebben keerde Peter terug naar Delfzijl, waar hij het afgelopen seizoen de trainer-coach was van JO17-2. Peter, in bezit van KNVB-diploma Juniorentrainer, zal komend seizoen de trainer-coach worden van JO19-2. De TC is van mening dat Peter met zijn ervaring bij deze leeftijdscategorie de juiste trainer-coach is voor deze groep.

   

  JO17-1
  Erwin Lalkens wordt komend seizoen de nieuwe trainer bij JO17-1. De inmiddels 32-jarige Delfzijlster was als voetballer al sinds de D-pupillen actief voor Eems Boys en mocht uiteindelijk 4 wedstrijden in het eerste elftal spelen. Een chronische peesontsteking zorgde ervoor dat hij eerder dan gewenst moest stoppen met voetballen. In de afgelopen 5 seizoenen heeft Erwin JO13-3, JO13-2 en JO13-1 mogen trainen in de 3e,2e,1e klasse en hoofdklasse en heeft daarbij zowel de spelers als zichzelf enorm ontwikkelt. Dit werd in het laatste jaar beloond met het kampioenschap van JO13-1 in de hoofdklasse. Erwin, werkzaam als groepsleerkracht basisonderwijs in Loppersum, is in het bezit van TC3/ UEFA C en wil zich als trainer graag ontwikkelen bij een oudere leeftijdscategorie. De TC is ervan overtuigd dat Erwin met zijn kwaliteiten komend seizoen in staat is de spelers JO17-1 met veel plezier en (zelf)vertrouwen door te ontwikkelen als voetballer.

   

  JO17-2
  Voor JO17-2 is een vacature uitgeschreven. Er is tot op heden geen geschikte trainer-coach gevonden voor dit team. Ben jij of ken jij iemand die geïnteresseerd is of wil je meer informatie ontvangen? Bekijk dan de vacature en neem contact op met Jasper Noordhoff (jaspernoordhoff@gmail.com).