• De "laatste loodjes" quiz

  Aan alle leden:

   

  Zaterdag 24 april staat de “Laatste Loodjes” quiz gepland. Op dit moment is de tendens dat er veel animo is om mee te doen, maar niet iedereen meldt zich van te voren aan. Dit is op zich geen probleem, maar maakt het voor de organisatie lastiger om de winnaar te traceren. Er is nu de mogelijkheid om je voor begin te registreren (via mail, Facebook of Google), maar dit hoeft niet. Als je je niet registreert, kunnen we niks garanderen.

  Daarnaast is ook de vraag of er ook met teams mag worden gespeeld. Uiteraard is dit een optie, maar er is geen tijd om rustig te overleggen. Alle vragen zijn namelijk meerkeuze en er is een beperkte tijd om het juiste antwoord aan te klikken. Hierdoor is er vrijwel geen tijd om het juiste antwoord via internet op te zoeken, waardoor het echt aankomt op kennis. Wij adviseren dus om lekker samen de quiz te gaan maken (denk aan de corona regels!), maar het is net zo leuk om samen individueel de quiz te maken. Ons maakt het niet uit, het is maar een tip. Uit ervaring kunnen we zeggen dat er fanatiek aan toe gaat.

   

  Tevens is er een digitale kantine. Dit wordt georganiseerd via Google Meet. Hiervoor hoef je geen software te downloaden en deze is toegankelijk voor alle deelnemers. Zie de link onderaan.

   

  De digitale kantine opent zaterdag 24 april om 19.30. Uiterlijk aanwezig bij de quiz om 20.00 en de aanvang is om 20.15. Er is dan nog wat tijd om technisch alles in orde te brengen.

   

  De regels van de quiz zijn als volgt:

  • 80 meerkeuze vragen.
  • Beperkte tijd per vraag (15 seconden voor standaard vragen tot 40 seconden voor video vragen). Te laat is geen score.
  • Het juiste antwoord wordt direct na de tijd weergegeven.
  • Er is een mogelijkheid dat er meerdere antwoorden goed zijn. Je moet dan alle antwoorden aanvinken om de volledige score te behalen.
  • Ieder goed antwoord is 5 punten waard. Bij meerdere goede antwoorden telt ieder goed antwoord voor 5 punten, tenzij er niet alle goede antwoorden en/of er ook foute antwoorden zijn aangeklikt. Dan krijg je 1 punt per goed antwoord.
  • De snelste met het juiste antwoord krijgt 3 bonuspunten, de één-na-snelste 2 bonuspunten en de 3e snelste 1 bonuspunt.
  • De score wordt automatisch bijgehouden door het systeem.
  • De top 5 staat continue in beeld en je eigen score heb je ook in beeld.
  • Aan het einde van de quiz wordt de gehele uitslag bekend gemaakt. Mensen die een onderlinge competitie hebben kunnen gemakkelijk hun “subleague” eruit filteren.
  • Na iedere 10 vragen wordt er 5 minuten pauze gehouden.
  • Na 40 vragen wordt er een 15 minuten pauze gehouden.
  • Quiz is speelbaar op pc/laptop, telefoon en tablet, maar de exacte werking per systeem kan verschillend zijn. Zo zal een filmpje niet automatisch starten op bepaalde types telefoons en tablets.
  • Een goede internet verbinding is een must.

   

  Om het systeem te leren kennen en te oefenen wordt er vrijdag 23 april om 20.00 een warming-up quiz met 10 vragen online gezet.

   

  In de digitale kantine kan tijdens de quiz iedereen meekijken (en in pauzes ook praten). Er zal dan ook uitleg of toelichting worden gegeven over de antwoorden. Tevens worden de pauzes en het vervolg dan aangekondigd. Dit gaat ook via berichtenservice van de quiz, maar het is gezelliger om in te stappen.

   

  De links:

  Vrijdag 23 april 20.00 Warming-up Quiz: https://myquiz.org/711943

  Google Meet Video Call voor uitleg en toelichting: https://meet.google.com/jgb-sbwb-oiu (vanaf 19.45 tot 20.30)

   

  Zaterdag 24 april 20.00 “Laatste Loodjes” Quiz: https://myquiz.org/676614

  Google Meet Video Call voor de digitale kantine: https://meet.google.com/hfa-fywu-ecr (vanaf 19.30 tot einde)

   

   

  We kijken er naar uit. Mochten er vragen zijn dan kunnen die van te voren worden gesteld via mail of in de digitale kantine.

   

  Tot vrijdag/zaterdag!

   

  De Activiteitencommissie