• “EL MAGICO BETOVERT IN SEIZOENSOUVERTURE”

  DELFZIJL-Zondagochtend was het dan eindelijk zo ver. Na een geweldige bekercampagne stond de opening van het seizoen op het programma. De figurantenrol in deze galavoorstelling was voorbehouden aan WEO 3. De mannen van Bos begonnen zoals altijd in een vertrouwde 4-4-2 opstelling. El Magico begon onrustig aan de tweestrijd. Veel gehaaste ballen zorgden dan ook voor veel balverlies. WEO was niet bij machte om hiervan te profiteren, mede door de fantastische pressing van de delfzijlster laatste linie. Ondanks het veldoverwicht bleef de openingstreffer lange tijd uit. Vlak voor het rustsignaal was het dan eindelijk raak. Een voorzet vanuit het achterveld verliet de voet van Jordi Westra en werd op de paal geplaatst door Duncan. Een oplettende Niek Verheek wist de terugekomen bal te promoveren tot de openingstreffer. Kort hierna besloot leidsman Damveld beide teams naar de thee te dirigeren.

  Trainer Bos kampte met hetzelfde luxeprobleem waar City,Barca en Real mee te maken hebben. Een brede selectie overlopend van kwaliteit. Trainer Bos besloot 4 wijzigingen door te voeren. Dit ging niet ten koste van de kwaliteit. De tweede helft volgde het spelbeeld van de eerste. El Magico was oppermachtig en WEO werd vakkundig van het kastje naar de muur gestuurd. De fans hoefden nu geen helft te wachten op doelpunten. Na een kwartier in de tweede helft wist Niek Verheek de score te verdubbelen. Niet lang daarna volgde de derde treffer van NEC. De goed spelende Verheek stuurde nieuwe aanwinst Jordi Westra weg. Het jonge sprintkanon wist zich wel raad met deze bal en krulde het spelleder vakkundig achter de Woldendorpse doelwacht. Als door een overmatig gevoel van emphatie gegrepen besloot Niek Verheek deel te nemen aan de enige tegentreffer van de ochtend. De van uit de lappenmand teruggekeerde Chris Roels verslikte zich in de bal. De spits van WEO was er als de kippen bij en met een simpele voetbeweging wist deze de laatste horde, de tot dan toen onpasseerbare Delfzijlster verdediging, te omzeilen. Dyon werd het bos ingestuurd en de aanvaller had de bal voor het intikken. Niek Verheek kwam vanaf de helft van de tegenstander aangesneld en riep:“ Ik maak hem wel”. Met een welgeplaatst schot wist hij de schoonbebroekte Oosten, die overigens in een subliem teneu acte de présence gaf, via de binnekant van de paal te verschalken. WEO viel massaal Verheek om de nek en Niek is door predikant Poede van Woldendorp “zaligverklaard”.

  Na deze barmharige geste van de Magicaanse Meastro pakten de mannen van leider Bos de draad weer snel op. Een simpele intikker en doorspeelbal werden, dankzij een wonderschone sub-assist van de creatieve wingback Steenbergen, omgetoverd tot de 4-1 en wederom een ruime marge. Toen vlak voor tijd een voordeel situatie van NEC werd veranderd in een penalty, was er maar een naam die achter de elfmeterbal mocht plaatsnemen. Woldendorp haar local hero Wim Bosker. De Woldendorpse wervelwind faalde niet vanaf de stip en zette de eindstand op het bord: 5-1.

  Trainer Bos was naar afloop zichtbaar tevreden:” Zonder echt groots te spelen, hebben we de tegenstander overklast. Daarbij als je uit zo’n bank met kwaliteit kan putten dan wordt je werk als trainer heel makkelijk”. Volgende week speelt NEC als koploper tegen Veendam 1894.
  WIST U DAT

  - Niek Verheek de 2-0 scoorde tijdens een spelende fanfare

  - Deze fanfare “ eye of the tiger” speelde

  - Jordi Westra vaker het aluminium heeft geraakt dan het net

  - Martin Steenbergen geen aanvoerder mocht zijn van de scheidsrechter

  - Dit een goede beslissing is

  - Stephan van Dijken een voorliefde heeft voor panterprint

  - Jack Oosten daar panterstront van maakt

  - Wim Bosker het “zagen” bij WEO heeft geleerd.