• EL MAGICO DENDERT DOOR IN COMPETITIE

  DELFZIJL- Na een perfecte seizoenstart zowel in de beker als in de competitie, was Evert Sowikromo en zijn mannen er alles aangelegen om ook de thuiswedstrijd tegen Drieborg winnend af te sluiten. Doelstelling van de Magicanen blijft immers onverminderd om ongeslagen kampioen te worden. Na de goede winstpartij op Nieuweschans van vorige week was het dit keer de beurt aan het naburige Drieborg om zich het voetbalgeweld dat EL MAGICO heet wel te laten gevallen.
  Met een enigszins uitgedunde selectie, maar met nieuwbakken aanwinst Dennis Boerema en vriend van team Hans Noorman had Sowikromo toch weer een competitief elftal het veld ingestuurd.
  Er was meteen een basisplaats ingeregeld voor de nieuweling en dit legde de trainer geen windeieren. De wedstrijd was amper een kwartier oud toen snelheidsduivel Stephan van Dijken over de rechterflank sprintte. Met een lage strakke voorzet wist hij nieuwbakken spits Dennis Boerema vakkundig in stelling te brengen. De “ afwerkende aannemer” wist de bal met zijn timmermansoog achter de Drieborger doelwacht te plaatsen. De 1-0 voorsprong was een feit en het toegestroomde publiek zag de klussende klassespeler zijn doelpuntenrekening openen voor dit seizoen. Amper 10 minuten later was het wederom de Magicaanse metselaar die via een voorzet vanaf de flank de score uitbouwde tot 2-0.
  Drieborg werd met deze snelle treffers gedegradeerd tot figurant in deze voetbalvoorstelling. Een kwartier voor de rust beten de polderbewoners dan toch een keer van zich af. Een vrije trap op een gunstige positie werd buiten het bereik van doelman Oosten gemikt en deed het net bollen. Een jammerlijke tegenvaller. NEC herpakte zich goed en bleef de tegenstander bestoken met goede aanvallen. Reeds 10 minuten na de Drieborgse aansluitingstreffer wist El Magico, middels snel combinatiespel, Nico Hospers in de as van het veld vrij te spelen. Met een geweldige effectbal plaatste “Technico” Hospers het spelleder tergend langzaam onder de duikende doelman van de bezoekers door. De 3-1 was een feit. De teams leken met deze stand de rust in te gaan, echter was het een opportunistische bal vanuit het achterveld van Drieborg welke voor problemen zorgde bij de thuisploeg. De bal kwam in de kluts voor een Drieborgse voet en werd middels een punter achter doelman Oosten geprikt. De onverdiende 3-2 was dan ook de ruststand.

  De 2e helft begon Drieborg opportunistischer te spelen. Voorin probeerde ze een extra aanvaller te creëren. Dit leverde ruimte op voor de mannen van Sowikromo. Ingevallen vriend van het elftal Hans Noorman kreeg de speelbal van de goed onder druk gezette Drieborgse doelman in de voeten geschoven. Vanuit het achterveld was het positieve bejegening en een stukje goede coaching van Ronnie Wieringa die de ingevallen goaltjesdief de rust gaf. Noorman wist raad met dit advies en deze buitenkans, hij schoot de bal dan ook beheerst buiten het bereik van de ongelukkige keeper. De 4-2 was een feit.
  Uitblinker van de dag Stephan van Dijken gooide het duel definitief in het slot. De vleugelflitser stoomde op karakteristieke wijze op aan de rechterkant en schoof de bal 1 op 1 met de keeper in de korte hoek. Met nog 20 minuten te gaan kon de overwinning de Magicanen niet meer ontnomen worden.
  EL MAGICO nam gas terug en liet Drieborg meer komen. De ruimte die onstond leverde nog een aantal goede mogelijkheden op, maar het vizier stond niet meer op scherp bij NEC. Drieborg zag hun “alles of niets” tactiek nog vruchten af werpen. Een voorzet vanaf de flank kwam bij de jeudige spits van de bezoekers. Deze wist doelman Oosten te verslaan in de korte hoek.
  Slechts 2 minuten later werd het nog billen knijpen toen ook de aansluitingstreffers op het scorebord kwam. Een afstandschot werd over Oosten in het dak van het doel geschoten. De 5-4 was een feit. Het laatste wapenfeit was ook voorbehouden aan Drieborg een ultieme inzet on een punt te behalen raakte de lat, waarna de teruggekomen bal door linksback Steenbergen naar de zijkant werd verwerkt. Niet lang daarna floot leidsman Damveld af.
  Met deze overwinning gaat El Magico samen met Heiligerlee en Pekelder Boys ongeslagen aan kop in de 5e klasse.
  Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd tegen het als 6e geplaatste WVV met 3 punten uit 2 wedstrijden.

  WIST U DAT?

  - Mustafa Hoçuk de nieuwe titel Misser van Mamares heeft gekregen
  - Hij hiervoor ook de lul mee heeft gekregen
  - Stephan van Dijken man of the match is geworden met 1 goal en 2 assists
  - Hans Noorman een uitstekende Magicaan zou kunnen zijn
  - Dennis Boerma een fantastische aanwinst is gebleken
  - Er volgende week wat Magicanen terugkeren uit de lappenmand
  - U nog steeds voor een kleine bijdrage kunt sponsoren en in het wedstrijdverslag genoemd kan worden.. bijvoorbeeld:

  Nieuwbouw, verbouw, onderhoud en herstelwerk
  Dé kracht van Timmerbedrijf Boerma & Zn. is de praktische aanpak van zaken. Oog voor detail, met service hoog in het vaandel.