• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • EL MAGICO LAAT KAMPIOENSSCHAAL MET RUST

  Het zal El Magico aan het einde van dit seizoen niet lukken om de kampioenschaal vast te houden. De topper tegen Heiligerlee ging met 4-1 verloren en daarmee komen de mannen van trainer Sowikromo, met nog 7 wedstrijden op 4 punten achterstand van de koploper Heiligerlee.

  HEILIGERLEE- Trainer Sowikromo kon afgelopen zondag beschikken over een redelijk fitte selectie. De mannen van Heiligerlee hadden het voordeel dat ze iets meer rustdagen hadden voor de topper.
  Na het fluitje van de scheidsrechter ging de wedstrijd ook direct los. Het duurde dan ook niet lang dat het netje achter doelwachter Roels bolde. Gelukkig voor de magische meeuwen stond de aanvaller in het voortraject al buitenspel en werd de goal geannuleerd.
  Niet veel later was het Niek die de score opende en de magicanen op 0-1 bracht. El Magico kon hier niet lang van genieten want kort hierna kwam Heiligerlee alweer op 1-1.
  Even later dacht El Magico op een 2-1 voorsprong te komen, maar de grensrechter van Heiligerlee meende gezien te hebben dat de over de achterlijn was geweest. Aangezien de grensrechter nog ter hoogte van de middenlijn stond kun je ervanuit gaan dat dit een wanhoopspoging was om de goal te annuleren. Uiteraard maakte de scheidsrechter hier graag gebruik van en annuleerde de goal.
  De 2e helft kwam er verjonging in het team van de rood witten en hier hadden de oudjes van El Magico geen antwoord op. Een prima voetballertje van 16 jaar stond aan de basis van de 3 goals die er in de 2e helft nog vielen. Direct na rust wist dit kereltje aan de linkerkant door te komen. Zijn inzet stuitte op doelwachter Roels, waarna het goudhaantje de bal weer tegen zich aan kreeg en de bal in de goal eindigde.
  El Magico probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar met schoten die het vangnet niet haalden, kwamen we met een uitstekende kopbal het dichts bij de 2-2. Tegen het einde van de 2e helft kwam Heiligerlee op een 3-1 voorsprong. Volgens de grensrechter stond de doelpuntenmaker in buitenspel positie, maar uiteraard nam de scheidsrechter dit advies niet over. Even voor tijd mocht Heiligerlee ook nog de 4-1 intikken.
  Gezien het programma van beide teams gaan we ervan uit dat Heiligerlee niet veel punten meer laat liggen en dat het gat van 4 punten te groot is om in te halen.
  Trainer Sowikromo was na de wedstrijd niet voor commentaar bereikbaar, hij was al onderweg naar zijn favoriete visrestaurant.
  El Magico zal de komende 7 wedstrijden proberen de druk op Heiligerlee hoog te houden en krijgt komende zondag een lastige wedstrijd tegen de nummer 3 Pekelder Boys

  Wist U Dat:
  - Tijdens de 4e goal tegen ASVB niet van Dijken de hoekschop nam.
  - Maar John de bal tegen het hoofdje van Koster schoot
  - Koster hierdoor nu last van de rug heeft
  - Onze beste links back geblesseerd is uitgevallen
  - Hij nu een leuke ei heeft op zijn enkeltje
  - Hij over een maandje gaat trouwen
  - We nog 3 uitwedstrijden hebben voor we weer thuis spelen
  - Nog 52 dagen tot………..