• EL MAGICO langs twaalftal HSC

  HOOGEZAND- Zondagochtend werd de competitie in de 6e klasse geopend met de kraker NEC 2 - HSC 4. Na een goede bekerwedstrijd was Evert “Pep” Sowikromo er alles aan gelegen een goed vervolg te geven deze foutloze start. HSC is een oude bekende van El Magico, daar ze vorig seizoen ook bij elkaar in de competitie zaten.
  NEC startte, met de teruggekeerde Niek Verheek, in hun vertrouwde 4-4-2 opstelling. Vanaf minuut 1 was te zien hoe de managers het tactisch hadden neergezet. El Magico probeerde ,middels het alom geprijsde totaalvoetbal, al combinerend tot het doel te geraken. De thuisspelende ploeg probeerde middels snelle counters en lange ballen hun voorhoede in stelling te brengen. Deze opportunistische speelstijl zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor de goal van stand in doelman Erik Roels. De doelwachter had echter op elke inzet een passend antwoord. Toen Wim Bosker het veld betrad voor de, met liesklachten, uitgevallen John de Ruiter, leek het eerste doelpunt van de wedstrijd in de maak. Na een goede pass vond de Woldendorpse Wervelwind zich plots oog in oog met de Hoogezandse doelman. De net ingevallen Bosker wist het spelleder niet in het net te plaatsen. Deze mogelijkheid zorgde er wel voor dat NEC meer begon te drukken. Met goed combinatiespel werd Niek Verheek gevonden. Met een mooie schijnbeweging wist de middenvelder zich vrij te spelen voor een schot. Een wonderschone bal die eindeloos leek weg te draaien vond, buiten het bereik van de goalie, de verre hoek en de 1-0 was een feit. Na deze voorsprong werd snel duidelijk dat El Magico geen gemakkelijke verloop van de wedstrijd te wachten stond. Het elftal van de thuisspelende ploeg bleek, in de vorm van de bebrilde leidsman, een extra wapen in huis te hebben. Een zichtbaar perfecte tackle op de bal van Wim Bosker werd door de scheids beoordeeld als van achteren in komen en beloond met een gele kaart. Dit betekende 10 minuten met een man minder. HSC probeerde dit makkelijk gegeven voordeel uit te buiten en vlak voor rust was het dan ook raak. Een scherpe bal vanaf het achterveld spleet door de Magicaanse verdediging en door de snelle Hoogezandse aanvaller bij de 2e paal neergelegd, waarna deze door de inkomende middenvelder werd binnengeschoten. De 1-1 was een feit. Na nog wat kansen over en weer gingen de teams met de gelijke stand aan de thee.

  De 2e helft volgde het spelbeeld van de eerste. El Magico bleef met combinerende acties tot de vijandelijke 16 meter te komen en HSC hoopte onzorgvuldigheden om te zetten in een scherpe counter. Toen NEC, na een goede aanval een corner kreeg, wou de HSC’se spits mee terug gaan om mee te verdedigen. Linksback Steenbergen wist de aanvaller echter aan de praat te houden, waardoor de puntspeler zijn verdedigende taak vergat. De Hoogezandse spits was dusdanig in gesprek dat hij, na een goed genomen hoekschop van inmiddels cornerspecialist Stephan van Dijken , totaal niet meekreeg dat Nico Hospers een aardig kopbal tot doelpunt promoveerde. De verdiende voorsprong stond weer op het bord. Als een zwitsersuurwerk kon NEC de klok erop gelijkzetten dat de man in het zwart zich weer zou laten gelden ten faveure van de thuisspelende ploeg. Een onschuldig duel tussen Chris Roels en een middenvelder van HSC werd wederom beloond met een gele kaart. NEC moest wederom een periode met een man minder doorstaan. Trainer Sowikromo zag bepaalde krachten loskomen bij zijn ploeg en dacht zelfs een moment dat zijn ploeg met een man meer speelde. “ Na de onterechte kaart ging het gas erop bij mijn mannen , elke tackel was raak en elke aanval werd onschadelijk gemaakt”. Na dit sterke staaltje van verdedigen was bij een aantal Magicaanse jongelingen de pijp leeg. “Mister El Magico” Gert jan Hooites, die de eerste helft overigens geblesseerd was geraakt tijdens het vlaggen, begreep dat de ervaren mannen de winst over de streep moesten trekken. Zijn invalbeurt was niet lang, maar lang genoeg voor zijn bekende Hooites Special. Een Hoogezandse aanvaller moest goed zijn best doen om de inmiddels bekende collectie van Hooites niet te verrijken. Inmiddels waren de Magicanen weer met een compleet elftal op het speelveld. Een corner van HSC werd afgeslagen door NEC, maar kwam voor de voeten van de Hoogezandse captain. Een afstandsschot belandde buiten het bereik van de goed spelende Eric Roels in het net. De gelijke stand was wederom een feit. Nog 1 keer wist NEC zijn rug te rechten tegen de 12 van HSC en na een goede combinatie werd een vrijstaande Verheek gevonden. Wirdummer balvirtuoos zag de doelwacht van HSC voor zijn doel staan en bedacht zich niet. Met een fabelachtige lob tekende Niek voor het mooiste doelpunt van de dag en zette de uiteindelijke eindstand op het bord. HSC probeerde het nog wel, maar was niet meer bij machte langszij te komen.
  Trainer Sowikromo was blij met de inzet van zijn mannen. “ Na goede wedstrijd van vorige week was het van belang om er een positief gevolg aan te geven. Het werd ons vandaag niet makkelijk gemaakt, maar als we deze inzet gezamelijk leveren met de voetballende kwaliteiten die we bezitten, dan halen we vlak na de winterstop de schaal al op”.
  Volgende week stond het treffen met Muntendam op het programma, echter hadden zij zich, na het zien van de competitie-indeling teruggetrokken. Over 2 weken staat de thuiskraker tegen kandidaat voor de 2e plaats Siddeburen op het programma.

  WIST U DAT

  - Evert “Pep” Sowikromo nog steeds ongeslagen is als trainer
  - Win Bosker teveel Cobra Kai kijkt
  - We volgende week een Shawerma-weekend zouden kunnen hebben
  - De Jabulani bal een tijd zoek is geweest
  -Zijn ouders hem konden ophalen bij de ballenbak
  - We blij zijn met het voorspoedige herstel van Harry Damveld
  - HSC de afkorting blijkt voor Hoogezand Scheidsrechter Combinatie
  - El Magico nait bang is veur Patrick mienjonguhhh!!!