• EL MAGICO OPENT OVERTUIGEND IN DERBY

  DELFZIJL- Het voelde als een eeuwigheid geleden dat het spelleder rolde op Sportpark Centrum. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Na maanden van corona stond de seizoensouverture op het programma. De bekerwedstrijd tegen de mannen van Farmsum 4. De bij El Magico teruggekeerde Sowikromo, nu in de vorm van trainer, begon met enkele interessante positiewijzigingen. Erik Roels mocht, na het meerdere keren op de training te hebben laten zien, zich als aanvalsleider in de spits melden naast John de Ruiter. Kort daarachter stond zeer verassend Dyon Schuijl geposteerd. Sowikromo liet meteen zien geen rekening te houden met heilige huisjes. “ Ik verwacht van mijn spelers dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Ik heb dan ook alle vetrouwen in deze formatie”. Aldus de zelfverzekerde manager.
  El Magico begon zoals het vorig seizoen is geëindigd. Met kort combinatiespel probeerden de mannen van Sowikromo zich door de Farmsumer verdediging te voetballen. Dit leverde weining spectaculairs op. Een vrije trap in de muur en een aantal corners leken de eerste wapenfeiten te worden van NEC in de eerste helft. Halverwege de eerste helft was het Dyon Schuijl die met een mooie voorzet de inkomende Wim Bosker vond. Vol overtuiging nam de Woldendorpse Wervelwind de bal op de schoen, maar zijn inzet wist het net niet te vinden. Farmsum probeerde met steekballen de snelle Herbert van Brugge weg te sturen. Deze aanvallen werden door de Magicaanse verdediging proffesioneel onschadelijk gemaakt. Een moment van onoplettendheid achterin bij NEC zorgde bijna voor de openingstreffer .Bovengenoemde Van Brugge wist wat ruimte voor zichzelf te creëren voor een schot op goal. Doelwachter Oosten wist de inzet echter vakkundig over te kijken. “ Daar hoef ik me niet voor in te spannen” bekende de sluitpost achteraf.
  De teams hielden elkaar in evenwicht en de rust werd dan ook opgezocht met de brilstand op het bord.

  In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd. Naast de, voor de geblesseerde Koster,in de 1e helft ingevallen Maurice Briët, maakte ook Stephan van Dijken zich op voor de eerste minuten van het seizoen. El Magico begon wederom sterk en wist met de snelheid van Stephan van Dijken gevaarlijk te stichten in het Farmsumer strafschopgebied.
  Na enige waarschuwingscorners was het wederom een corner die de wedstrijd openbrak. Stephan vond de debutant in de spits en met een wel getimede knik kopte Erik Roels de bal met keeper en al de doellijn over. De electronische hulpmiddelen gingen aan alle kanten af en de leidsman wees dan ook gedecideerd naar de middenstip. De verdiende voorsprong was een feit. Als door de treffer bevrijd zocht Erik Roels naar zijn 2e treffer. Tussen 2 man in wist de spits zich een weg te banen naar het doel, maar de bal koos de verkeerde kant van de kruising. Farmsum begon opportunistischer te spelen en probeerde gelijkmaker te vinden. Door goed keeperswerk van de katachtige Oosten en wat hulp van de paal kwam El Magico deze fase goed door.
  Farmsum leek zich,in de vorm van wie anders dan Van Brugge, toch een mogelijkheid te verschaffen. De snellen spits werd aan de zijlijn gevonden en draaide slim weg bij zijn bewaker van de dag Steenbergen. De geslepen Steenbergen wist met professioneel vasthouden de vrijgewaande Herbert uit zijn droom te helpen, bovendien leverde dit Farmsum slechts een inworp op. Farmsumer middenvelder de Leeuw kon zijn ogen niet geloven en mocht,naar herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding , het eerste rood van het seizoensvaantje boven zijn bed hangen.
  Met 10 man was het verzet dan ook echt gebroken en El Magico voetbalde de wedstrijd professioneel uit.
  Trainer Evert Sowikromo was zichtbaar tevreden: “ Voor een eerste wedstrijd ben ik zeer tevreden over het niveau. Zo’n derby brengt toch altijd extra druk met zich mee en het is altijd fijn om te laten zien welk team regeert in de gemeente Eemsdelta”. Volgende week start El Magico de competitie uit tegen HSC.

  WIST U DAT
  - Gertjan Hooites een nieuwe hobby knieschijf verzamelen is begonnen
  - Herbert van Brugge zijn knieschijf niet wou afstaan
  - Erik Roels bij het binnenknikken van de goal aan de keeper vroeg “ Hest em bie die”
  - Met het doorgaan in de beker El Magico een shawerma-weekend minder heeft
  - Er geruchten gaan dat das Kanon ook weer denkt aan wedstrijden
  - Farmusm een massale actie is gestart onder de noemer #FreeHerbert
  - EL Magico hoopt dat leidsman Harry Damveld spoedig weer herstelt
  - Evert Sowikromo ongeslagen is als manager