• EL MAGICO START MAGISCH DECENNIUM MET KLINKENDE BEKERZEGE

  DELFZIJL- Na de bekerwinst van vorige week stond deze zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Nieuweschans had de eer om als eerste ploeg aan de zegekar gebonden te worden. El Magico startte in de gebruikelijke 4-4-2 opstelling. Jack Oosten beschermde de goal, de gebroeders Roels vormden het centrale verdedigingsduo. De tweeling werd geflankeerd door Koster en Steenbergen. Op het middenveld werden Bos en vd Wal omringd door Briët en Westra. De aanval was gereserveerd voor Marco van Dijken en De Ruiter. Met de druk van de ongeslagen seizoensdoelstelling op de schouders begon NEC aan de wedstrijd. Het bleek al snel dat de mannen van Sowikromo niet te veel te duchten hadden van de bezoekers. De wedstrijd was krap aan 10 minuten oud toen een crosspass van Westra in Alex vd Wal een gewillige ontvanger vond. De creatieve middenvelder controleerde de bal en dirigeerde het spelleder, via de handen van de keeper, in het net. Het strijdplan van de grensbewoners kon daarmee meteen in de prullenbak. Met opportunistisch spel probeerde Nieuweschans hun snelle aanvaller aan het werk te zetten, maar dit bleek weinig succesvol. Onder leiding van rotsen in de branding Roels en Roels werd elke aanval van de bezoekers vakkundig onschadelijk gemaakt. Halverwege de eerste helft werd de situatie nog uitzichtlozer voor Nieuweschans en nog rooskleuriger voor El Magico. Een lange bal vanuit het achterveld vond de Magicaan in vorm Marco van Dijken. De spits, die al op 2 doelpunten staat, wist in de verdrukking de keeper van de gasten onder vuur te nemen. De doelwacht van de bezoekers wist de bal niet klem te krijgen en de bal kwam wederom voor de voeten van Van Dijken terecht. De aanvaller wist het overzicht te bewaren en vond zijn aanvalspartner John in de vrije ruimte. De balvaste baltovenaar wist met deze buitenkans de voorsprong te verdubbelen.
  Even leek de spanning terug te keren. Een makkelijk gegeven vrije trap aan Nieuweschans leek gevaarlijk te worden. Gelukkig kan trainer Sowikromo altijd een beroep doen op de uiterst betrouwbare “Savehands” Oosten. De dynamische doelwacht wist de bal met de vingertoppen uit zijn doel te houden. Kort voor rust maakte de Balkunstenaar van Bodrum Mustafa Hoçuk zijn eerste minuten van het seizoen. Hij verving de doelpuntenmaker De Ruiter.
  De ingevallen Turkse technicus was meteen vlakbij een doelpunt, maar een carambole via de voet en het hoofd miste het doel.
  De teams gingen met een 2-0 tussenstand aan de thee

  De tweede helft begon uitstekend voor NEC. Een goede onderschepping van
  Peter Bos en dito voortzetting op Jordi Westra leidde de 3-0 in. De jonge vleugelflitser stoomde op met de bal aan de voet en bracht de bal laag voor. Daar was de Sluipschutter van Side. Met een simpele voetbeweging wist Mustafa Hoçuk ook zijn doelpuntenaccount te openen voor dit seizoen. Nieuweschans probeerde iets verder vooruit te voetballen om zo de Nectunianen vroeg vast te zetten. De technische bagage van het team van Sowikromo was van een dusdanig niveau dat er simpel onder die Nieuweschanster schijndruk werd uit gevoetbald. Het gevaar voor El Magico moest dan ook uit de eigen gelederen komen. Een concentratieloze terugspeelbal van Lex werd onderschept door de rappe rastafari van Nieuweschans, linksback Steenbergen stond aan de verkeerde kant te dekken en de uitgekomen Oosten kon de sprintende spits niet weerhouden van de tegentreffer. Heel even leek dit doelpunt de bezoekers meer energie en elan te geven. Dit was echter van korte duur. De bezoekers probeerden hun snelle man voorin te vinden, maar deze zat het restant van de wedstrijd volledig in de tang bij het Duo Chris Roels en Steenbergen. In de slotfase ontstond er veel ruimte voor El Magico, maar het zware veld had dusdanig veel gevergd van de Magicanen en hierdoor slordig werden in de afronding. Een grotere uitslag bleef Nieuweschans bespaard.
  Uiteindelijk stapten de mannen van NEC met een goed gevoel en de eerste 3 punten van het veld.
  Volgende week staan de buren van Nieuweschans op de kalender. El Magico speelt dan thuis tegen Drieborg.
  Trainer Sowikromo was blij met de eerste 3 punten van het seizoen.” Mijn mannen hebben het tactische plan perfect uitgevoerd. Het zware veld was de reddingsboei van Nieuweschans. Met een beetje meer precisie hadden we nog een paar doelpunten kunnen maken. Desondanks ben ik zeer blij met het vertoonde spel en de inzet. De eerste overwinning is een feit. Nog 21 te gaan”.

  WIST U DAT?
  - De ziekenboeg bij El Magico ernstige vormen aan begint te nemen
  - Roy Stavorinus ongetraind zijn eerste 30 minuten weer heeft gemaakt
  - Het een tijdje duurde voordat Nieuweschans doorhad dat er 2 Roelsjes zijn
  - de Roelsjes zeer fotogeniek zijn.
  - Mustafa nog 19 goals moet maken?
  - Hooites nog weer een ouderwetse zaagtackle had
  - El Magico Sem van Dijken veel succes wenst komende zondag
  - U nog steeds voor een kleine sponsorbijdrage genoemd kan worden in het volgende wedstrijdverslag