• EL MAGICO STUURT SELECTIE-ELFTAL BELLINGWOLDE MET LEGE HANDEN HUISWAARTS

  EL MAGICO heeft zondagochtend een zwaarbevochten zege geboekt op de hekkensluiter van de 5e Klasse Bellingwolde 4. Na een vroege achterstand wisten de “Magische Meeuwen” van Sowikromo de rug te rechten en hun klasse als titelkandidaat te tonen. Met drie belangrijke doelpunten was EL MAGICO uiteindelijk te machtig voor het versterkte elftal uit Bellingwolde.

  DELFZIJL- Na 6 zeges op rij en de masterclass tegen Siddeburen van twee weken geleden, was het na een week rust weer een “magische” zondag. Op papier zou dit de makkelijkste tegenstander moeten zijn. Met 35 doelpunten tegen en reeds 4 doelpunten voor hielden analisten en kenners rekening met een flinke afstraffing voor Bellingwolde 4. Op de sportredactie van EL MAGICO Magazine werd er zelfs gesproken over een 20-klapper. Trainer Sowikromo leek met zijn opstelling in het veld ook overduidelijk geen rekening te houden met enige weerstand. Gert Jan Hooites kreeg een kans onder de lat bij afwezigheid van topkeepers Jack Oosten en Erik Roels. De wedstrijd verliep uiteindelijk niet zoals voorspeld.


  De bezoekers leken lucht te hebben gekregen van de voorspellingen van de kenners. Bij de warming up werd al snel duidelijk dat de selectie van Bellingwolde die zondagochtend op het veld stond weinig vergelijkingen trok met de Bellingwolder selectie die zich met de vorige 6 wedstrijden de rode lantaarn hadden verschaft. Volgens de Bellingwolder Bulletin stonden er minstens 4 selectiespelers van Bellingwolde 1 in het veld. Ondanks deze verstevigde selectie begon EL MAGICO voortvarend. Met flitsend combinatiespel werden de bezoekers meteen met de rug tegen de muur gedrukt. Bellingwolde probeerde met lange ballen onder de Delfzijlster druk vandaan te komen en zo hun snelle aanvallers aan het werk te kunnen zetten. Een waarschuwingsschot vanuit de 2e lijn van de thuisploeg spatte uiteen op de paal. De druk werd opgevoerd door EL MAGICO, maar het was Bellingwolde die geheel tegen de verhouding in na een kwartier spelen de score opende. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam in de kluts bij een aanvaller van Bellingwolde, met een rolletje passeerde hij de, op het verkeerde been gezette, doelman Hooites in de verre hoek.
  Deze ongelukkig achterstand deed het strijdplan van El MAGICO niet wijzigen. De druk bleef vol op de laatste linie van Bellingwolde gelegd en 8 minuten kwam de thuisploeg vanaf de penaltystip langszij. Een goede bal vanuit het achterveld vond de doorgebroken Niek Verheek. De technische nummer 10 werd op onreglementaire wijze tegengehouden. Leidsman Damveld had uitstekend zicht op de situatie en wees gedecideerd naar de stip. Alex van de Wal ontfermde zich over de bal en liet de aansluitingstreffer aantekenen.
  Enkele minuten later had Roy Stavorinus de voorsprong op de voet. Na een flitsende combinatie voorin werd de bal voor de doelmond breed gelegd, maar de “Falende Vaarder” schoot de bal van dichtbij over. 10 minuten voor de rust liet de “Scorende Schipper” dan toch zijn klasse zien. Een soortgelijke situatie zorgde ervoor dat het spelleder wederom bij Stavorinus terecht kwam. De spits plaatse de bal rustig in het net voor de verdiende voorsprong.
  Snakkende naar de rust moest Bellingwolde nog eenmaal het hoofd buigen. Vlak voor de thee kwam de bal bij de klussende klassespeler Dennis Boerma. Enkele weken geleden in de met 8-1 gewonnen wedstrijd tegen M.O.V.V was de aanvaller nog ongelukkig in zijn schoten van afstand, maar vandaag schoot hij met scherp. Met een prachtige krultrap plaatse Boerma de bal buiten het bereik van de Bellingwolder doelwachter. De teams gingen met 3-1 de rust in.


  In de rust bespraken de bezoekers een ander strijdplan. Gesterkt door de “zeehondenduik” bij de 0-1 van Hooites waren ze er van overtuigd dat de lange Magicaan onmogelijk een echte doelman moest zijn. Het devies was dan ook om veelvuldig van afstand te schieten. De tweede helft stond dan ook voornamelijk in het teken van het creëren van schietmogelijkheden rond de 16 meter. Bellingwolde had hierbij echter onvoldoende rekening gehouden met de solide achterhoede onder leiding van Ronnie Wieringa en het keeperstalent van Gert Jan Hooites.
  De aanvallers en opkomende middenvelders vuurden alles af op de lange doelman, maar samen met zijn verdedigers werd elke bal vakkundig onschadelijk gemaakt. Door de druk van de bezoekers werd EL MAGICO naar achteren gedrukt en kwam het zelf nauwelijks tot mogelijkheden meer.
  De bezoekers leken de gehele ochtend al geïrriteerd door hun onvermogen de Magicaanse Muur te breken en botvierden hun frustraties meermaals op de uitstekend fluitende scheidsrechter. Vlak voor tijd vonden de bezoekers uit Bellingwolde dan toch hun aansluitingstreffer. Een corner kwam voor de voeten van Gert Jan vd Veen. Hij werkte de bal weg maar schoot ongelukkig tegen wingback Steenbergen aan en vond het net. Niet lang hierna was de speeltijd voorbij en stond de 3-2 eindtand op het bord.
  Trainer Sowikromo volgde de wedstrijd op afstand vanuit Tenerife en had de volgende lezing: “ Ik ben trots op wat de mannen hebben laten zien. We zijn het inmiddels gewend dat tegenstanders zich aan ons aanpassen. Het inzetten van meerdere eerste elftal spelers hoort daar blijkbaar ook bij tegenwoordig. We hebben onszelf onvoldoende beloond voor ons spel. Als je zoveel druk uitoefent dan moet je dit vertalen naar meer goals. Desondanks zijn we niet echt in de problemen gekomen en liggen we nog steeds op koers”.
  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het voorlaatst geplaatste THOS op het programma

  WIST U DAT?

  - Gert Jan Hooites is gekozen tot ING Man of the Match
  - Hij een belletje mag verwachten van Lenie ’t Hart voor een rol in de zeehondenshow
  - Ook eerste elftal spelers opstellen EL MAGICO niet kan stoppen
  - Gurd naar lange tijd zijn rentree weer heeft gemaakt
  - Hij op zijn werk een sta-bureau heeft.
  - EL MAGICO een geweldige nieuwe bal heeft.
  - Erik Roels positief was over de keeperskwaliteiten van Gert Jan Hooites
  - U voor een bescheiden bedrag genoemd kan worden in ons verslag
  - Bijvoorbeeld:
  - Heb je kracht nodig voor een uitwedstrijd tegen THOS. Eet dan Chicken Tonight van Uncle Bos