• EL MAGICO SWINGT NOG STEEDS NIET

  Zondag 27 maart 2022

  EL MAGICO heeft zondagochtend in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Heiligerlee. De ploeg van Sowikromo had de grootste kansen maar wist zich niet te belonen met de overwinning. Door het gelijke spel zakken de Magicanen voorlopig naar de derde plek in de 5e Klasse.

  DELFZIJL- EL MAGICO kende sinds de winterstop een roerige periode. Na een foutloze eerste seizoenshelft begon de Magische motor van NEC wat te haperen met 2 verliespartijen en een overwinning vonden de Delfzijlsters zich bij aanvang van de wedstrijd tegen Heiligerlee terug op de tweede plaats. Net als de drie voorgaande wedstrijden zag EL MAGICO zichzelf wederom tegen een elftal met meerdere selectie en jeugdig talent aantreden. De eerste seizoenshelft had de overige ploegen in de 5e klasse ertoe gedreven om tegen de Magische meeuwen aan te treden met een veelvoud aan gastspelers van hogere elftallen.

  De kraker in de 5e klasse trok veel publiek en het toegestroomde publiek werd getrakteerd op een voetbalshow van hoog niveau. Beide elftallen wilde de bal hebben en trachtten zorgvuldig op te bouwen over de verschillende schijven in het veld. De bezoekers probeerden met slimme steekballen hun jonge snelle spits in stelling te brengen. De jeugdige aanvaller leek een aantal keer aan linksback Steenbergen te ontsnappen, maar kon de bal niet gevaarlijk voor de goal krijgen. EL MAGICO had zichtbaar moeite met de rappe vleugelspits. Het gevaarlijke wapen van Heiligerlee werd na ongeveer 20 minuten in de eerste helft uitgeschakeld. Een bal vanuit het achterveld vond de voet van de snelle man van Heiligerlee aan de zijlijn, echter was linksback Steenbergen er als de kippen bij. De tackelende terriër probeerde de bal af te pakken, maar raakte ongelukkig de enkel van de bezoeker. De jonge voetballer moest zich noodgedwongen laten wisselen.
  EL MAGICO wist meer grip op de wedstrijd te krijgen en met name vleugelflitser Jordi Westra bleek ongrijpbaar voor de bezoekers, dit overigens tot grote ergernis van de laatste linie van Heilgerlee. Westra was ijverig en probeerde de ban te breken halverwege de eerste helft. Een schot van randje 16 vond ongelukkig de lat.
  De thuisploeg klopte steeds nadrukkelijker op de deur. Met goed combinatie spel tussen de snelle vleugelspelers van Dijken, Westra en nummer 10 Verheek, kwam de bal strak voor bij de 2e paal. Collega spits de Ruiter kwam echter ongelukkig uit met zijn chocolade been en wist het spelleder niet in het doel te leggen.
  Deze kansen gaf EL MAGICO de kracht om door te drukken. De pressingmachine werkte op volle toeren. Na goed doordekken op de linkerflank wist Steenbergen de bal te ontfutselen en aan Westra mee te geven. Westra wist wel raad met dit buitenkansje en zette geheel terecht EL MAGICO op een voorsprong. De 1-0 was tevens de ruststand

  In de tweede helft startte Heiligerlee met een ouderwetse targetman in de spits. De bezoekers gingen opportunistischer spelen. Lange ballen vonden de boomlange spits en via hem kon het spel verlegd worden. Dit resulteerde in eerste instantie niet in al te grote mogelijkheden. Het spel golfde op en neer en de bezoekers kwamen uiteindelijk toch langszij. Met een mooie slalom wist de spits van Heiligerlee zich van 3 verdedigers te ontdoen en met een fraai schot doelwachter Roels te verschalken.
  De thuisploeg probeerde wederom de voorsprong te bemachtigen, maar het was de uitploeg die middels een hoekschop scoorde. Het schelle fluitje van leidsman Damveld smoorde de euforie van Heiligerlee. Het scherpe zicht van de scheidsrechter had een duwfout geconstateerd.

  Een kwartier voor tijd moest Heiligerlee met 10 man verder. Een harde tackle van achteren van Verheek op een middenvelder van Heiligerlee werd bestraf met een vrije trap. Gezeur van de kalende nummer 5 van Heiligerlee kwam diezelfde man op een gele kaart te staan.
  Niek Verheek had zichzelf onsterfelijk kunnen maken door vlak voor tijd een halfhoog voorgegeven bal binnen te schieten, maar de twijfel tussen koppen of schieten zorgde voor een misplaats schot over de lat.
  Niet veel later floot Damveld voor het einde van de wedstrijd.
  Beide ploegen konden zich uiteindelijk vinden in de puntendeling, al zullen De Ruiter en Verheek de komende dagen nog wel een s wakker schrikken van hun gemiste mogelijkheden.

  WIST U DAT

  - Ondanks de daling op de ranglijst EL MAGICO alles nog in eigen hand heeft
  - Erik zijn broer Chris een knal heeft verkocht tijdens een corner
  - Dit een vergelding actie bleek n.a.v. een incident uit 1992
  - Heilgerlee de beste man van EL MAGICO niet wist te benoemen
  - U nog steeds voor een kleine bijdrage genoemd kan worden in het wedstrijd verslag
  - Bijvoorbeeld:
  Is uw vloer kapot en zit u daardoor in een lastig parket. Met Oosten Vloeren maakt u altijd een goede zet!