• HAREN GEKNIPT EN GESCHOREN DOOR EL MAGICO

  DELFZIJL- Zondag was het dan eindelijk weer zover. Na de afgelasting van vorige week mochten de mannen van trainer Bos weer de wei in. Haren was de tegenstander deze ochtend. Net als NEC kende Haren ook een prima start van de competitie. Het leek dan ook een lastige partij te worden voor El Magico. Trainer Bos vertrouwde op zijn inmiddels beproefde 4-4-2 formatie en het werd al snel duidelijk dat Haren een lastige ochtend zou ervaren. Met het bekende “one touch tiki-taka” voetbal legde NEC zijn wil op aan de tegenstander. Het duurde dan ook niet lang eer de Harense doelwacht werd getest. Wie anders dan de Magicaanse Meastro Niek Verheek produceerde een afdraaiend afstandsschot die te machtig was voor de gelegenheidskeeper van Haren. Het zou voor de doelman niet de laatste keer zijn dat hij een antwoord schuldig zou moeten blijven. El Magico bleef haar betoverende spel op de mat leggen en niet lang na de openingstreffer stond de dubbele voorsprong op het scorebord. Gert Jan “Bionic man” vd Veen dook op voor het vijandelijke doel en verschalkte met een bekeken schot de Harense doelman. Gert Jan had het op zijn heupen, want niet lang na zijn eerste doelpunt was hij nog maar één doelpunt verwijderd van een onvervalste hattrick. Rechtsback Wouter Stoppels trakteerde de fans op een technisch hoogstandje. De wingback zag Vd Veen bij de tweede paal vrij staan met ontiegelijk veel gevoel legde hij, via de lat, het spelleder voor de voeten van “Gurd”. Deze opgelegde kans was aan bionische baltovenaar wel besteed en de spits tekende voor zijn tweede van de ochtend. Sportpark Centrum bleef ijzig stil toen Gert Jan vd Veen naar de grond ging met een flinke schreeuw. De door blessures geplaagde topschutter greep naar de knie en dit betekende einde wedstrijd. De mannen van trainer Bos waren zichtbaar aangeslagen en het duurde even voordat het team zichzelf had herpakt. Jordi Westra toonde de weg. Na een periode van slordig balverlies was het de vleugelflitser die de voorsprong uitbouwde. Met een lob over 12 km lifte hij de bal in de verre hoek. De strijd leek gestreden en de tegenstander oogde zichtbaar gebroken. Dit leed was voor Chris Roels te zwaar om met leden ogen aan te zien. Hij riep de spits van Haren bij zich en speelde hem de bal toe. Verrast door dit genereuze gebaar, kostte het de spits twee pogingen om de bal achter doelwacht Oosten te krijgen. De teams gingen met 4-1 de rust in.
  De tweede helft bracht wat nieuwe gezichten aan de aftrap. Met dit verse bloed in de gelederen bleef El Magico de aanval zoeken. De ingevallen spits Mustafa Hoçuk was een aantal keren dichtbij een doelpunt en de 5-1 volgde dan ook snel. De baltovenaar van de Bosporus wist zich slim vrij te spelen en kon vervolgens eenvoudig de bal achter de Harense keeper plaatsen. Dit deed de motivatie bij de mannen uit Haren tot een nulpunt dalen. Meest illustratieve voorbeeld hiervan was de ingooi van De Harense Meems. Het rossige renwonder kreeg diep op de Magicaanse helft een ingooi maar gooide deze gedecideerd bij Dyon Schuijl in de voeten. Wetende dat de buit ruimschoots binnen was veranderde de wedstrijd in iets wat leek op zomeravondvoetbal. Ondanks mogelijkheden in overvloed bleef de voorsprong vier doelpunten bij het eindsignaal. Eindresultaat voor NEC: 471 schoten op doel en 5 doelpunten.

  Trainer Bos was ondanks het gebrek aan scherpte tevreden. “Eigenlijk was het vanaf de eerste minuut duidelijk dat er maar een team was dat zou kunnen winnen. Ik heb de jongens dan ook gezegd op halve kracht te spelen ivm de beker-campagne”.

  Volgende week staat de wedstrijd tegen Stadspark op het programma.
  WIST U DAT

  - Het de week van de scheidsrechter was.

  - Wij dit heel serieus nemen

  - Ronnie Een ijzeren kin heeft

  - Mustafa een 100% kans in de handen van de keeper schoot.

  - Hij allerlei excuses had

  - Hij daarom door Niek Smoestafa wordt genoemd

  - Martin nooit meer mag zeggen dat Jack de 0 gaat houden