• In memoriam Jacob Westerhuis

    Ons bereikte het droevige bericht dat op 83-jarige leeftijd onverwachts is overleden; Jacob Westerhuis. Jacob heeft zich tientallen jaren als vrijwilliger, veelal op de achtergrond, ingezet voor de club. Voorbeelden hiervan zijn scheidsrechter, grensrechter, schoonmaak kantine en kantine/bar dienst door de week. Jacob behoorde tot de groep senior vrijwilligers die elkaar nog regelmatig ‘s ochtends ontmoeten op het sportpark, om klusjes te doen en om gezellig bij te kletsen. Daarnaast was Jacob altijd wel te porren voor een potje klaverjassen. Enkele jaren terug is Jacob nog benoemd tot Lid van verdienste van de club.

    De laatste jaren, na het overlijden van zijn echtgenote kampte hij steeds vaker met zijn gezondheid en leefde hij een ietwat teruggetrokken bestaan.  Zijn collega vrijwilligers hielpen hem daar waar nodig en hielden vaak een oogje in het zijl als Jacob weer een paar dagen van de radar was verdwenen. Waar we af en toe wel voor vreesden werd helaas bewaarheid toen we het trieste bericht ontvingen dat Jacob levenloos was gevonden in zijn eigen woning. Naast zijn liefde voor de club was Jacob een verwoed visser en sleepte daarmee heel wat prijzen in de wacht. Enkele maanden terug schonk hij de club nog €80 euro aan vleesbonnen, die hij had gewonnen tijdens een viswedstrijd, ‘kiek dit kin de club wel gebruuk’n’, zei hij.

    Wij verliezen in Jacob een gewaardeerde vrijwilliger. As zaterdag zullen we Jacob gedenken door de vlag halfstok te hangen en een minuut stilte te houden voor aanvang van de wedstrijd NEC Delfzijl 1 – Holwierde 1.

    De uitvaartdienst is as donderdagochtend om 11:00 op uitvaartcentrum Fivelhof in Delfzijl.