• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • In Memoriam Harrie Nienhuis

  Vorige week maandag is Harrie Nienhuis s ’ochtends op de fiets op weg naar het sportpark getroffen door een hartinfarct en zwaar ten val gekomen. Een week lang leefden we tussen hoop en vrees maar helaas bleek dat er nog meer complicaties waren en dat de artsen niets meer voor hem konden betekenen. Van zondag op maandag is Harrie in aanwezigheid van zijn geliefden rustig ingeslapen.

  Het gemis van Harrie raakt ons allen diep. Harrie, een Eems Boys clubman door dik en dun, maar ook na de fusie tot NEC Delfzijl in 2014 was hij niet weg te denken op het sportpark.

  Naast zijn actieve voetbalperiode is hij samen met zijn vrouw Lena altijd actief bij de club betrokken geweest.  Vele vrijwilligerstaken heeft hij en ook samen met Lena, door de jaren heen op zich genomen, leider, grensrechter, materiaalman, klusjesman, schoonmaak kantine, veldonderhoud, inzamelen oud papier, en tot het laatst toe deed hij iedere ochtend samen met een aantal andere senior vrijwilligers de was en maakte het kleedkamergebouw schoon. Ze hadden het goed en gezellig met elkaar. Harrie en Lena zijn dan ook beide Erelid van de club.

  Naast al die taken was zijn persoonlijkheid misschien nog wel belangrijker binnen de club, altijd correct, respectvol, geïnteresseerd in anderen, positief, behulpzaam een luisterend oor, zich zelf af en toe wegcijferend en vooral niet op de voorgrond. 

  Harrie en Lena waren een 2 eenheid, onafscheidelijk, iedereen binnen de club kende ze en had een zwak voor hun beiden. Hoe groot was de klap toen Lena, deze week precies 5 jaar geleden, kwam te overlijden. Harrie belande in een diep dal maar gelukkig vond hij naar een tijdje weer afleiding bij zijn maatjes bij de club die hem hielpen en steunden in moeilijke tijden.  Dagelijks bezocht hij de rustplaats van Lena, onvoorwaardelijke liefde tot in de dood, dat was Harrie. Die onvoorwaardelijke liefde had hij ook voor de club, in goede en slechte tijden.

  Zijn gemis zal nog lang na dreunen binnen de club.

  In gedachten zijn wij bij zijn kinderen, kleinkinderen, familie en nabestaanden die hem as zaterdag naar zijn laatste rustplaats bij Lena zullen begeleiden.

  Zaterdag 14 maart tijdens de thuiswedstrijd van NEC Delfzijl 1 zullen we Harrie gedenken door de vlag halfstok te hangen en met rouwbanden te spelen. Tevens zal er een minuut stilte worden gehouden voor aanvang van de wedstrijd.

  De afgebeelde rouwkaart van Harrie dient als uitnodiging voor allen die Harrie de laatste eer willen bewijzen as zaterdag.