• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • Jeugd vermaakt zich met nieuwe technologie.

  Ontdekken hoe je waterstof maakt of altijd al eens willen weten hoe het voelt om een hijskraan te bedienen? Afgelopen woensdag was het allemaal mogelijk op sportpark centrum. 

  Groningen Seaports en Royal Wagenborg zijn sponsoren van voetbalclub NEC Delfzijl. Deze sponsorcontracten zijn niet alleen gefocust op de sponsorborden en -bedragen, maar daarin is ook juist oog voor de toekomst. Zo konden afgelopen woensdag, tijdens een 2e georganiseerde event, ruim 50 jeugdleden van de voetbalclub NEC en kinderen van de BSO Partou op een speelse manier kennis maken met diverse activiteiten van beide sponsoren het gebied van duurzaamheid en innovatie. De achterliggende gedachte hierbij is om de jeugd te interesseren voor duurzaamheid en techniek in onze regio, met het oog op de toekomst. Boeien en binden met je eigen omgeving.

  In het clubgebouw en buiten stonden diverse leuke activiteiten opgesteld waaraan de kinderen in groepjes deel konden nemen. Zo konden kinderen onder begeleiding van waterstof experts van Groningen Seaports door te fietsen op een stilstaande waterstoffiets groene waterstof opwekken waarmee ze Jos Verstappen in miniatuur konden laten racen op een racebaan. Buiten stond een heuse kraan van Royal Wagenborg opgesteld waar de kinderen in mochten kijken en konden ze  met behulp van een simulator en een virtual reality bril een heuse kraan bedienen.  

  Als extra toetje voor de kids was Groby de officiële mascotte van FC Groningen, de Trots van het Noorden aanwezig voor een meet & greet en natuurlijk een foto moment.  

  Aan het einde van de activiteiten ontvingen de kinderen nog wat leuke presentjes van beide sponsoren en keerden enthousiast en met een hoop nieuwe ervaringen en verhalen terug naar huis.