• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • JO13.1 wint 3 van de 3 toernooien

  Het is kerstvakantie en wat doe je dan het liefst? Dan speel je zaaltoernooien!

   

  Na het winnen van twee toernooien in Scheemda, waarbij de weerstand laag was: er werd bijvoorbeeld in 10 minuten speeltijd met 11-0 gewonnen.  
   
  Zo kwam de echte test op 2 januari in Nieuw-Buinen, op het MILK Boardingtoernooi. Het deelnemersveld bestond uit FVC (kampioen Friese hoofdklasse), Achilles (3e Drentse/Overijsselse hoofdklasse), Lycurgus (11e Groningse hoofdklasse) en NEC (kampioen Groningse hoofdklasse). Elke vereniging kwam met twee teams. 
   
  De eerste paar wedstrijden verliepen stroef. Alle teams moesten wennen aan de hoge intensiteit, het snelle en vaak toch erg fysieke spel en bovenal aan de boarding. Het werd gezien als extra tegenstander. Gaandeweg kregen ze door, dat je de boarding als extra medespeler moet bespelen. Dus niet vanuit een onmogelijke hoek toch in de korte hoek willen schieten, maar diagonaal tegen de boarding schieten en hopen dat er iemand recht voor de goal staat die hem vervolgers in de lange hoek plaatst.  
   
  We kwamen met 1 team in de finale terecht, tegen lycurgus.
   
  Het andere team kwam 1 punt tekort voor de finale en werd uiteindelijk zeer verdienstelijk 3e. 
   
  In de finale kwam alles wat de spelers hadden geleerd tijdens het toernooi samen.  
   
  Het positiespel goed uitvoeren, extra man vanuit de verdediging doorschuiven voor creëren van overtal voor de goal tegenstander, hoge bal-en handelingssnelheid, aannames richting de goal zodat je altijd kunt schieten, verdedigend snel en fel in duel komen en het schot er altijd uithalen. En de boarding gebruiken als extra medespeler.
   
  Het werd dan ook een 9-0 overwinning voor NEC. Het was wederom genieten! Als coach ben je dan extra aan het genieten wanneer je ziet dat er spelers succeservaringen krijgen door buiten hun comfort zone te gaan Bijvoorbeeld:
   
  Geweldige doelpunten met het mindere been, technische passeerbewegingen, een kopbaldoelpunt, er doorheen zitten maar toch die verdedigende sprint oppakken.  
   
  Twee spelers werden verkozen voor het dreamteam. Onze keeper moest uiteindelijk nipt de prijs 'keeper van het toernooi' laten aan de keeper van de verliezend finalist.
   
  Wederom (mogen wij) trots zijn op dit team! 
   
  De dag erna hebben we dit succes en het succes van het kampioenschap van een paar week eerder mogen vieren in het Passe Partout in Appingedam.
   
  Voor de spelers en broertjes en zusjes was er een uurtje bowlen met daarna patat en wat lekkers daarbij en daarna hebben zij zich buiten prima en goed vermaakt.  
   
  De ouders en trainers gingen gourmetten. 
   
  Het was ontzettend gezellig en goed georganiseerd. 
   
  Zo sloten we 2019 mooi af en zijn we nog beter begonnen aan 2020.
   
  Rest mij na dit alles alleen nog het volgende:
   
  Het trainerschap, wat is het toch een ontzettend mooi iets!
   
  Erwin Lalkens