• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • Kaboutervoetbal

  In het seizoen 2005/2006 is men binnen de jeugdopleiding van start gegaan met het zogenaamde kaboutervoetbal.

  De introductie van deze nieuwe opzet van de KNVB (voetbalbond) is enorm succesvol gebleken en verdient daarom elk jaar absoluut een vervolg. Middels dit stukje op de site willen wij u duidelijk maken wat onze bedoelingen zijn en wat het kaboutervoetbal eigenlijk inhoudt.

  Kinderen van 4 jaar zijn nog niet speelgerechtigd om bij de KNVB wedstrijden te voetballen, maar kunnen wel bij de v.v. NEC Delfzijl terecht om leuke, gerichte trainingen te volgen welke passen binnen deze leeftijdscategorie.

   

  De beginnende kneepjes van het voetbalspelletje zullen stap voor stap worden aangeleerd. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar zoals dat in een teamsport hoort. Tijdens de trainingen,die ongeveer een uur duren, leren de kinderen hoe ze de bal moeten trappen, hoe ze moeten dribbelen, passen, schieten op doel en nog een aantal technische elementen.

  Momenteel trainen de 4 jarigen gezamelijk met de Jo7. De trainingen zijn elke woensdag van 17:00 tot 18:00.

  De groep bestaat dus uit 4, 5 en 6 jarigen. de wat meer ervaren spelers kunnen op een zaterdag meedoen aan een 4×4 competitie.

  Deelname is geheel vrijblijvend en u bent geen contributie verschuldigd.

  Voor aanmelden of extra informatie betreffende het kaboutervoetbal kan contact opgenomen met dhr. K.de Boer (0641643201)