• Mogelijke heropening terras en kantine

  Beste leden;

  De opening voor het terras voor de kantine lijkt te worden verruimd, echter daar zitten nog een paar addertjes onder het gras. Zo gelden de voorwaarden voor het gebruik van het terras voor de horeca ook voor de terrassen van de sportverenigingen, echter op het sportpark mag geen publiek worden toegelaten. Iemand die gesport heeft, moet tien minuten na dat hij het sporten heeft beรซindigd, gezien worden als publiek en mag derhalve niet meer op het sportpark verblijven.

  Dit houdt dus eigenlijk in dat we geen mensen op het terras kunnen ontvangen, behalve die mensen waarvan het aantoonbaar nodig is dat ze op het sportpark hun werk moeten doen op dat moment.

  We hebben middels een brief de lokale overheid, gemeente, gevraagd ons duidelijkheid te verschaffen hoe zij de nieuwe versoepelingen interpreteren en dienovereenkomstig gaan handhaven.

  Om het terras eventueel te kunnen openen treffen we echter wel de nodige voorbereidingen samen met de kantinecommissie over de bezetting, de momenten waarop we open denken te kunnen en de bevoorrading. Dat laatste stond de laatste tijd zo goed als op nul, om geen onnodige voorraad te hebben.

  Al met al zal het terras op zijn vroegst het weekend na Pinksteren mogelijk weer open kunnen, er van uit gaande dat de gemeente ons volgende week duidelijkheid kan verschaffen. We hebben deze gang van zaken ook afgestemd met andere verenigingen binnen de gemeente Eemsdelta.

  Voor de nieuwsbrief van mei zie jullie mailbox. (Niet ontvangen? Check dan even je mail adres bij de ledenadministratie)

   

  vr gr bestuur NEC Delfzijl