• NEC 5 ook bekend als Utviefde

  Afgelopen zaterdag stond op het programma ZEC 3 – Utviefde. Na 2 behoorlijke verliespartijen een tegenstander die nog de volle buit had in deze 6e klasse. Een moeilijke opgave zo op papier. Gezien het leeftijdsverschil, wat we elke week weer meemaken, de grote vraag wat zouden we nu weer treffen. De afgelopen week speelden we tegen Noordpool met als jongste spelers 16 jaar !!! Het kunnen onze kleinkinderen zijn. Dat afgezet tegen onze leeftijden (we voelen ons allemaal nog een jonge god) een moeilijk verhaal wat elk jaar erger lijkt te worden.

  ZEC Zandeweer Eppenhuizen Combinatie. Vooraf al de discussie waar we langs moesten rijden. Gaan we bij de aardappelboer links en door de landerijen of via Uithuizermeeden en Uithuizen ivm de wegomleiding N46 afslag Zandeweer. Mensen luisteren niet of zijn al heel snel afgeleid als op de radiozender RTV Noord er een reportage is over een Parenclub in Wagenborgen. Zo gebeurde het dat de laatste spelers tegen 14:15 in de kleedkamer met de kledingtas aankwamen.

  Voor de meesten geen tijd meer voor koffie die aangeboden werd door ZEC. 1ste kopje gratis en ja daar willen wij zuinige Groningers bij zijn natuurlijk. Parkeren in Zandeweer was al niet eenvoudig dus aankomen om 14:15 was ook niet heel erg want je moest zo ver lopen dat een warming-up niet nodig was.

  Even een blik op het veld waar de disco dreunen knetterhard uit een grote box klonken bevestigde de leeftijd van onze tegenstander. Jong maar niet echt talentvol gezien het intrappen.

  Wij begonnen in een prima samenstelling vanmiddag met Erik Roels op de goal. De achterste betrouwbare linie met Ruud van Rhoon, Bram Engelage, Klaas de Boer en Nico Lier. Midden Henry Mulder, Jens Larkens, James Tualena en Erik Kleefman. Voorste linie Robin Schuurman en Peter Korhorn.

  ZEC zette wel iets druk op onze verdediging maar we bleven rustig en gaven geen krimp. Voetbalden er rustig onderuit zonder echte kansen. De afstandschoten van ZEC werden allen goed weggewerkt of gingen ver naast en de zeer betrouwbare assistent scheidsrechter Gerard Klasens had een goed oog op buitenspel. Dit laatste tot grote ontevredenheid van een zeer luidruchtige speler van ZEC die ze niet helemaal op een rijtje had en wel ontsnapt leek uit een Psychiatrische inrichting.

  Uit een van de spaarzame uitvallen scoorde Peter (assist Robin) natuurlijk op een sublieme wijze. Zeer lichtvoetig en bekeken. En zo stonden wij na 17 min. spelen op 0-1.

  Tot aan de rust bleef het 0-1 en dat zelfs met 10 minuten met een man minder. Na een zeer grove overtreding in de ogen van de scheidsrechter VAN ACHTEREN en een schreeuw van onze luidruchtige vriend alsof die ter plaatste was neergeschoten moest Ruud het veld even verlaten.

  De leidsman was deze middag erg bepalend in het eindresultaat, laten we zeggen hij had niet zijn beste dag. We weten hoe moeilijk het is om mensen te vinden voor deze job. Ook bij NEC heeft Antoon vaak een hele week nodig om scheidsrechters te vinden, dus ook maar niet te veel woorden aan vuil maken.

  In de 2e helft enkele wissels aan NEC kant. Henry moest werken dus daarvoo rin de plaats Johan Tap en Peter wilde stoppen op zijn hoogtepunt deze zaterdag dus wisselde hij voor Xander Beuker. Nico Lier speelde een puike eerste helft tegen de snelste speler van ZEC. We hoorden deze middag wel 25 x van Nico - hij is te snel – hij is te snel -, maar ……………. hij scoorde niet dus prima taak vervuld Nico. Voor hem in het veld kwam Tom Eigenberg.

  In de 2e helft meer druk van ZEC zonder echt gevaarlijk te worden. Zou het dan toch gaan gebeuren? De eerste punten voor Utviefde.

  Helaas …………………………………

  Na een penalty 1-2 welke terecht was trouwens begon de leidsman de hoofdrol op te eisen met als resultaat dat ook Erik Roels, die zeer betrouwbaar keepte, ook het veld moest verlaten voor 10 min. Xander Beuker nam plaats onder de lat. In de tussentijd was Leon nog in het veld gekomen voor Jens die met een kuitblessure het veld moest verlaten en de laatste 10 min. wilde ook Engel Kuiper nog even zijn kunsten vertonen. Hij kwam in de plaats van de moegestreden voortreffelijke spelverdeler van Utviefde James Tualena, een aanwinst voor dit seizoen.

  Door de vele vreemde beslissingen van de leidsman werd het restant van de wedstrijd een hele rommelige en dat is licht uitgedrukt. Buitenspel doelpunten, lucky shots en 1 hele mooie bekeken goal zorgde voor ons voor een heel teleurstellend eindresultaat. Vlak voor het einde kwam Gerard Klasen nog in het veld maar het eindresultaat stond 5-2.

  Toch als we op deze voet verder gaan zullen we ook best een positief resultaat gaan halen.

  Tot de volgende keer.