• Pekelder Boys zout op zonder punten

  DELFZIJL- Het was afgelopen zondag de 3e thuiswedstrijd op rij voor El Magico. Tegenstander en gedeeld koploper Pekelder Boys kwam op bezoek. De mannen van Sowikromo begonnen in een vertrouwde 1-4-4-2 opstelling met als verassende doelwachter Erik Roels. Het centrale verdedigingsduo bestond uit Chris Roels en Erwin Koster op de back posities was er plaats voor Martin Steenbergen en de jarige Maurice Briët. Trainer Sowikromo wou de tegenstander met Magicaans loopvermogen op de knieën dwingen en besloot daarom de flanken te reserveren voor Jordi Westra en de man in vorm Stephan van Dijken. De balans op het middenveld werd aardig bewaard door Nico Hospers en vriend van het team Hans Noorman. Voorin stonden goalgetters Mustafa Hoçuk en Marco van Dijken.
  Na het eerste fluitsignaal van de jonge leidsman Zuur maakte El Magico meteen haar bedoeling duidelijk. Via korte combinaties en snelheid op de vleugels wisten de mannen van Sowikromo de tegenstander meteen hun wil op te leggen. Onwennigheid in de afstemming van de eindpass hield de eerste 20 minuten de brilstand op het bord. Na een klein half uur spelen was het dan eindelijk raak. Een snijdende pass van Chris Roels bereikte de opgekomen Steenbergen. De linksback gaf de bal en zag tot zijn verbazing dat zijn voorzet Stephan van Dijken bereikte. Met een fluwelen voettechniek promoveerde van Dijken de voorzet tot een goal.
  Pekelder Boys was zichtbaar ontdaan door deze schitterende score. Het duurde dan ook even voordat Pekelder Boys van de achterstand bekomen was. Voorzichtig zochten de gasten de aanval, welke telkens vakkundig onschadelijk werd gemaakt door de verdedigende linie van NEC. Middels een vrije trap aan de rand van de zestienmeter mocht Pekelder Boys dan toch proberen om de stand gelijk te trekken. De bal was naar de kruising onderweg, maar werd stijlvol uit de doelmond gepareerd door de geweldig keepende Erik Roels. Exemplarisch was dan ook de inleiding van de 2-0. Pekelder Boys dook op rond de 16 meter van de thuisploeg. De aanvaller werd meteen kort op de huid gezeten en door Chris Roels ontheven van het spelleder. Chris leverde de bal in bij het Magicaanse middenveld en meteen werden de vleugels aan het werk gezet. De daaropvolgende voorzet van de zijkant werd door Hoçuk dankbaar ingeschoten. De Turkse topschutter tekende met dit doelpunt zijn 2e doelpunt van het seizoen aan. Frustratie maakte zich meester van de Pekelder trainer. Hij probeerde de leidsman ervan te overtuigen dat de ingreep van Roels onreglementair was, maar de jonge scheidsrechter wilde hier niets van weten.
  Vlak voor rust was er een uitgelezen mogelijkheid voor de bezoekers om de aansluitingstreffer te laten noteren. Een ingebrachte bal vanaf de zijkant trof Erwin Koster in zijn edele delen. Doordat Koster flink bedeeld bleek dacht de jonge leidsman een arm naar de bal te zien gaan. Dit bleek echter de baby-arm van de voorstopper te zijn. Ondanks protest van de Magicanen bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en legde de bal op de stip. Het was wederom tijd voor Erik Roels om aan de bak te gaan. De doelman leek het schot naar zich toe te zuigen en pakte de bal als extra vernedering nog klemvast.
  De teams gingen met 2-0 aan de thee.

  De 2e helft begon stormachtig. Pekelder Boys zocht veelvuldig de aanval en El Magico pareerde elke aanval met gemak. Dit was het spelbeeld dat een kwartier voor tijd. De goed spelende nummer 10 van de bezoekers kreeg de bal en slalomde door de linies van NEC. Met een welgeplaatst schot wist hij de foutloos keepende Roels eindelijk te verschalken. Deze aansluitingstreffer gaf de bezoekers een tweede adem. Aanval naar aanval sloeg stuk op de verdediging. Chris Roels moest zich 10 minuten voor tijd laten wisselen met kramp verschijnselen. De verdediger had de gehele wedstrijd alle gaten dicht gelopen. Dit brak de routinier in de slotfase op. Met het wegvallen van de ene Roels, stond de andere Roels nogmaals op. In de 85ste minuut keek de doelman een bal op de paal en wist de, in het spel terugkomen bal eenvoudig op te pakken. Pekelder Boys had naast ervaring ook jeugdig talent meegenomen. De op de Pekelder vleugel geposteerde jongeling maakte op hardhandige manier kennis met 5e klasse. In een tijdsbestek van enkele minuten werd de jongeling tot 3 maal toe door de mangel gehaald. De jarige Briët trakteerde de junior op een harde tackel. Dit kwam hem op geel te staan. Vervolgens maakte de jeugdige vleugelspeler hardhandig kennis met het lichaam van Marco van Dijken. De voetballende Vrachtwagentycoon transporteerde de Pekelder door de lucht en tot slot maakte de ongelukkig jongeling kennis met de scheermessen van Gert Jan Hooites. De jonge speler bleef aangeslagen liggen en heeft het veld met enige ondersteuning uiteindelijk verlaten. 2 minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen. Een schot van afstand richting het doel van Roels werd echter door de klasse Keeper, niet voor de eerste keer die ochtend, over de lat getikt. In de 90ste minuut viel dan uiteindelijk de beslissing. De laatste corner van wedstrijd kwam van de voet van vleugelflitser Stephan van Dijken. De Pekelder doelwacht schrok zichtbaar van de inlopende Hooites en vergat de bal uit de verre hoek te tikken. Met deze dwarrel goal kwam de 3-1 eindstand op het scorebord. De jeugdige leidsman besloot na dit wapenfeit meteen af te fluiten.
  Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen het als 4e geplaatste BATO op het programma.

  WIST U DAT?

  -Erik Roels geheel terecht is gekozen tot ING man of the match
  - Het de week van de scheidsrechter was.
  - De scheidsrechter een bierpakket heeft ontvangen
  - Onze vaste scheidsrechter Damveld naast een uitstekende scheidsrechter ook een verdienstelijk acteur is
  - Hij te zien is in film Grutte Peer
  - Martin Steenbergen naar 4123 mislukte voorzetten eindelijk een assist heeft
  - U nog steeds voor een kleine sponsorbijdrage genoemd kunt worden in onze verslagen bijvoorbeeld:

  VAN DIJKEN NORDIC LOGISTICS B.V.
  Your partner for transports to and from Scandinavia
  When you have some cargo, just call Marco