• Pijnlijke nederlaag El Magico

  Afgelopen zondag leed El Magico zijn 1e nederlaag sinds een jaar en ja, dan duurt het even dat we een verslag van de wedstrijd voor het nageslacht op papier hebben.
  Afgelopen was Siddeburen de tegenstander en dit was geen onbekende van ons, want afgelopen seizoen werden hier 2 zware wedstrijden tegen gespeeld. Deze wedstrijden werden echter wel gewonnen, maar afgelopen zondag liep het anders.
  Nadat er toch nog wel wat vedettes afwezig waren en ook coach Pep Sowikromo nog verstek liet gaan wisten we dat het een lastig ochtend ging worden.
  Onder leiding van Luuk Veenstra, de enige Delfzijlster ( of Faamsumer) die wel een dikke voldoende kreeg ging de wedstrijd om 10 uur van start.
  De wedstrijd begon rustig en van beide kanten werd er nauwelijks een fatsoenlijke kans gecreëerd.
  Het was dan ook uit het niets dat Siddeburen scoorde. Het was dan ook sterspeler Frenky Steenbergen die als eerste de fout in ging. Nadat Frenky de bal had gekregen dacht hij met de bal onder de voet even naar zijn fans te moeten zwaaien , waarbij de spit van Siddeburen (die hoogstwaarschijnlijk dus geen fan van Frenky is) de bal onder zijn voet wegnam en alleen op doelwachter Oosten af kon lopen en de black Panther kansloos het nakijken gaf.
  Even later mocht Siddeburen weer scoren. De aanvallers van Siddeburen mochten vanuit buitenspelpositie vertrekken, waardoor de verdedigers van El Magico een kleine achterstandje hadden en dit niet meer recht konden zetten, zodat de 0-2 een feit was. Het was dan ook de grenswachter van El Magico die verzaakt had te vlaggen. Volgens de grenswachter stonden de spitsen op het moment van kijken geen buitenspel, maar ja het gaat om het moment van spelen of het buitenspel is of niet. Dit moment was de grenswachter ontgaan.
  Na de rust werden de spitsen vervangen, maar ook daar werd het niet beter van, want ook nu wist El Magico niets te creëren.
  Daarin tegen had Siddeburen geen probleem om het doel te vinden. Nadat de leidsman Siddeburen een vrije bal had gegeven, was de chaos in de verdediging van de Magicanen compleet. Waar de Magicanen nog rustig aan het vergaderen waren, Nam Siddeburen de vrije bal en kon 1 van de 2 buurster die vrij stonden de bal in het doel koppen.
  Hierna gingen de koppies een beetje hangen.
  De 4-0 kwam ook uit een vrije bal. Het was doelwachter Oosten die te snel uit zijn doel kwam en daarbij net even buiten de bekende lijnen kwam waar het recht op het gebruik van de handschoenen verboden is. De boersters dachten even aan een penalty, maar ook een vrije bal rond de 16 meter vloog er in een keer in.
  Uiteindelijk mochten de geelbainen nog een keer scoren en de eindstand op 0-5 bepalen.
  Onder het motto “ je kunt beter 1x met 5-0 verliezen dan 5x met 1-0 “ verlieten we het sportpark
  Komende zondag spelen we onder het motto “never give up “ en “ kop d’r veur “ spelen we zondag thuis tegen ZNC. Helaas mogen we geen toeschouwers toelaten in het stadion en moeten het doen zonder de 12e man. Alle supporters zullen de komende 3 weken moeten wachten op een verslag van de persafdeling van de Magicanen.