• Roy de Groot en Jelmer Kiewiet maken de overstap naar NEC Delfzijl

    Roy de Groot en Jelmer Kiewiet zullen met ingang van het seizoen 2020-2021 spelen in het shirt van NEC Delfzijl. Beide ervaren spelers komen, net als Bram en Brian Mulder, over van DVC Appingedam. 

    De 31-jarige Roy de Groot staat bekend om zijn fenomenale traptechniek, waarmee hij al vele vrije-trappen en penalty’s tot doelpunt promoveerde. Al sinds zijn jonge jaren behoord de rechtspoot tot een van de beste middenvelders van de regio. Niet voor niets speelde hij 5 seizoenen in de jeugdopleiding van BV Veendam. Vanaf 2007 speelde Roy bij v.v. Appingedam 4 seizoenen in de zondag 1e klasse. Na degradatie in 2011 maakte hij, samen met zijn tweelingbroer Tim, de overstap naar Holwierde. Na één seizoen keerde Roy terug naar Appingedam, dat het zondag elftal inmiddels had opgeheven en met het nieuwe prestatie elftal kampioen was geworden in de zaterdag 5e klasse. In de 4e klasse werd het tweede kampioenschap op rij behaald, maar in de drie seizoenen die volgden lukte het steeds net niet om promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Sinds 2017 komt Roy uit voor fusieclub DVC Appingedam, waar hij vorig seizoen moest missen in verband met de revalidatie van zijn knieoperatie en moest toezien hoe DVC degradeerde naar de 4de klasse. De assistent-bedrijfsleider bij de Albert Heijn in Appingedam maakte dit seizoen zijn 70e officiële doelpunt in het amateurvoetbal, voelt zich topfit en wil graag nog één keer gaan voor een nieuwe uitdaging op een hoger niveau. 

    Jelmer Kiewiet heeft, ondanks zijn nog altijd maar 26-jarige leeftijd, al veel ervaring op gedaan op verschillende niveaus. De doelman, die in de jeugd bij v.v. Appingedam en v.v. Neptunia speelde, verdedigde in zijn eerste seizoen bij de senioren het doel van hoofdklasser DIO Groningen. Door financiële problemen bij DIO keerde Jelmer in 2012 terug naar zijn woonplaats, waar hij in zijn eerste seizoen met v.v. Appingedam het kampioenschap in de 4e klasse behaalde. Na 2 seizoenen in de 3e klasse vertrok de ambitieuze Kiewiet naar v.v. Gorecht waarmee hij in het eerste seizoen, mede door een 0-8 overwinning op NEC Delfzijl, kampioen werd. Twee seizoenen in de 1e klasse volgden, maar werden door een langdurige schouderblessure niet wat hij ervan verwacht had. Nadat ACV hem benaderde vertrok hij in 2018 naar Assen om daar in de hoofdklasse te gaan spelen. De combinatie van weinig speeltijd en een fulltime job op de afdeling logistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen zorgden ervoor dat Jelmer afgelopen seizoen voor de tweede maal terugkeerde naar zijn woonplaats Appingedam. Bij de fusievereniging DVC hield hij dit seizoen 10 keer de nul. Het komende seizoen wil Jelmer proberen op een hoger niveau te spelen en wil hiervoor graag de concurrentie aangaan met onze keepers Bas Westerhuis en Robbin Kuipers.

     

    Uiteraard is NEC Delfzijl zeer verheugd met de komst van Roy en Jelmer. Beide spelers zorgen voor extra kwaliteit en ervaring in de A-selectie. We wensen beide spelers veel plezier en succes bij onze club.