• SUPERIEUR EL MAGICO TRAKTEERT SIDDEBUREN OP DIKKE NEDERLAAG

  EL MAGICO heeft zondagochtend in eigen huis geen kind gehad aan Siddeburen. De bezoekers werden vooraf beschouwd als voornaamste concurrent om de titel. EL Magico was heer een meester op het veld en stuurden de Siddebuurder Geelbainders met 6-2 terug naar huis. EL MAGICO behoudt hiermee haar ongeslagen status en koppositie, voor Siddeburen betekent dit voor de derde keer puntverlies in het nog prille seizoen.

  DELFZIJL- Wat op voorhand door de kenners als kraker in de 5e klasse betiteld mocht worden, bleek in de praktijk een stuk minder spectaculair. Al enige seizoenen gelden EL MAGICO en Siddeburen als concurrenten van elkaar en strijden ze tegen elkaar voor de titel. Dit seizoen zijn beide clubs weer tot elkaar veroordeeld en voorafgaand aan het seizoen werd er dan ook hevig gespeculeerd over een heus titelgevecht.
  Afgelopen zondag stond de eerste krachtmeting van deze tweestrijd op het programma. Zoom-trainer Sowikromo had op afstand zijn mannen geprepareerd en hulptrainers Hooites en Bos dienden de visie van de Rijdende Resultaattrainer over te brengen op een selectie van maar liefst 19 man sterk.

  De bezoekers uit Siddeburen hadden het meteen lastig met het hoge tempo en technische spel van EL MAGICO. Het duurde dan ook slechts 3 minuten voordat de ban gebroken was. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld was een prooi voor de Wervelende Westra. De jonge snelheidsduivel, vorige week goed voor 3 treffers, plaatste de bal langs de muur en laag in de korte hoek.
  Na deze snelle 1-0 probeerde Siddeburen een antwoord te vinden. Met opportunistisch spel probeerde Siddeburen de voorwaartsen te vinden. Deze vonden zich echter terug in de broekzakken bij Chris Roels en Martin Steenbergen. Elke aanval werd vakkundig onschadelijk gemaakt. De onder de lat teruggekeerde Jack Oosten zette zijn verdedigers goed neer en had de eerste helft geen enkel schot hoeven keren.
  Na een klein half uur spelen was het de thuisploeg die haar veldoverwicht omzette in een verdubbeling van de score. Na goed combinatie spel werd Marco van Dijken gevonden als eindstation. De sleurende spits tekende voor zijn 5e doelpunt van het seizoen. EL MAGICO reeg de kansen aaneen en Siddeburen mocht uiteindelijk van geluk spreken dat de rust zonder verdere kleerscheuren werd gehaald. Deze kleerscheuren vonden wel plaats bij de thuisploeg. Na een duel moest Roy Box-to-Boxmeer noodgedwongen het veld verlaten. Een smet op een verder sublieme eerste helft van de Magicanen.

  In de tweede helft startte EL Magico met een aantal wijzigingen. “Savehands” Oosten stond zijn plek af aan Erik Roels onder de lat en met een wedstrijdselectie van 19 man konden er naar hartenlust gewisseld worden, na het uitvallen van Boxmeer nam assistent-trainer geen risico met pijntjes en werden verschillende key-players gewisseld.
  De tweede helft was pas 5 minuten oud toen het publiek werd getrakteerd op een wonderschone een-twee tussen Marco van Dijken en de teruggekeerde Niek Verheek. De creatieve ‘10’ zette de combinatie zelf op en vond de verre hoek. Met deze ruime voorsprong nam EL MAGICO wat gas terug en Siddeburen wist hiervan te profiteren. Vlak na de 3-0 lag de bal achter Erik Roels in het net. Deze snelle tegentreffer leek de thuisploeg te ontregelen. Enkel minuten later lag de bal wederom achter Roels in de goal. De juichende uitploeg werd echter snel uit de droom geholpen door een snerpend fluitsignaal van leidsman Damveld. Buitenspel was het oordeel dat hen ten deel viel. EL MAGICO was gewaarschuwd en kon het zich nog niet veroorloven om te verslappen.
  De Magische Meeuwen pakten hun vertrouwde dominante spel weer op en na 65 minuten spelen was het de jonge vleugelspeler Westra die met zijn 2e van de ochtend zichzelf naar de top van de topscorerslijst schoot. De snelheidsduivel ontving de bal op de linkerflank en stoomde de 16 meter binnen. Met een geplaatst schot in de verre hoek werd de voorsprong voor NEC vergroot en de malaise van Siddeburen alleen maar groter. Siddeburen mocht nog iets terug doen, nadat de spits van Siddeburen zijn directe tegenstander wederom te snel af was en de 5-2 liet aantekenen. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Waar Roy Stavorinus vorige week nog onwennig en ongelukkig oogde uit bij MOVV, bewees de spits weldegelijk over scorend vermogen te beschikken. De Scorende Schipper verlengde een pass vanaf de flank met een fluwelen voetbeweging via de binnenkant van de paal. Enkele minuten voor tijd kwam de eindstand op het scorebord. De op gestoomde Dyon Schuil drong het vijandelijke strafschopgebied in en ramde de verkregen bal snoeihard achter de ongelukkig keepende doelwachter van Siddeburen. Leidsman Damveld maakte niet lang na de goal een einde aan de lijdensweg van Siddeburen.
  Trainer Sowikromo had de wedstrijd op afstand gevolgd en oogde zichtbaar tevreden: “De mannen hebben gedaan wat ze moesten doen, we hebben 3 punten gepakt en liggen nog op koers om de 100 doelpuntengrens te passeren. Zoals we nu spelen kunnen we uitsluitend verliezen als we spelers van ons transfereren naar andere ploegen in de competitie. Ik zie niet in waar we punten zouden moeten laten liggen”.
  De volgende wedstrijd staat gepland op 21 november. EL MAGICO treedt dan thuis aan tegen hekkensluiter Bellingwolde.


  WIST U DAT?

  - Chris Roels is gekozen tot ING Man of the Match
  - Roy Boxmeer goede hoop heeft op een spoedige rentree
  - Jack een “spitter” blijkt te zijn
  - Dezelfde Jack Oosten de 0 heeft gehouden
  - We 2 fantastische keepers hebben die er altijd staan als we ze nodig hebben
  - Roy Stavorinus op kunstgras wel kan blijven staan……. En ook nog eens kan scoren!!
  - Maurice Briét volgende keer een 2XL broek moet aantrekken.
  - Hij dan net als Chris Roels en Martin Steenbergen een spits in de broekzak kan steken
  - Wedstrijdsecretaris en scheidsrechter extra in het zonnetje zijn gezet voor hun tomeloze inzet en als
  vrienden van het team.