• The Return of the Canon

  ZONDAG- Een week na de uitglijder tegen Siddeburen was het dan zover. De competitiewedstrijd tegen ZNC was de uitgelezen kans voor de ploeg van “Pep “ Sowikromo om zich te revancheren. Met enkele tactische wijzigingen begon El Magico aan de wedstrijd. Steenbergen werd geslachtofferd voor zijn abominabele optreden van verleden week en Erik Roels mocht optreden als doelwacht. NEC begon goed aan de wedstrijd. Met mooi combinatievoetbal wisten de ploeg van Sowikromo regelmatig gevaar te stichten voor de goal van ZNC. Met name het aanbieden van spitsen Stavorinus en Hoçuk zorgde ervoor dat El Magico veelvuldig dreigend kon zijn. De wedstrijd was pas 10 minuten oud toen een strakke inspeelpass van achteruit de voeten van Stavorinus vond. Met een fantastische beweging wist de snelle spits zich te ontdoen van zijn bewaker en met een splijtende pass vond hij zijn collega aanvaller Hoçuk. “ de baltovenaar van de Bosporus” wist met een simpele voetbeweging de pass te promoveren tot de openingstreffer. NEC had weinig te duchten van zijn tegenstander in de eerste helft. Met mooi combinatie voetbal en inschuivende mensen werd de druk opgevoerd. Reeds 1 keer moest de doelwacht van de thuisploeg optreden. Gelegenheidslinksback Duncan hief de buitenspelval op om de zichtbaar confortabele Roels te testen. De spits van ZNC wist zich geen raad met deze buitenkans en kwam niet verder dan een trainingsbal, die in de handen van de keeper zijn eindstation vond. Met dit moment was het lot van ZNC bezegeld. Het was deze zondag niet de vraag of El Magico zou winnen, maar met welke score. Bij elke van aanval van NEC kwam de verdubbeling van de score dichterbij. Vlak voor rust was het dan zover. Vleugelflitser Jordi Westra wist het veld goed breed te houden. Na een perfecte bediening vanuit het achterveld wist de vleugelspeler het spelleder naar de achterlijn te dirigeren. Met een snoeiharde lage voorzet was het de laatste man van ZNC die niks anders kom doen dan toekijken, toen de kiezelharde bal zijn enkel toucheerde en de bal achter de doelman van ZNC het net deed bewegen. De 2-0 ruststand was een feit.
  In de rust kwam de tactische kennis van Evert Sowikromo aan het licht. De orerende Sowikromo wist, met behulp van de technische hulpmiddelen, het strijdplan voor de 2e helft feilloos over te brengen. Met een aantal wisselingen kwam er in de tweede helft vers bloed in het team. Steenbergen mocht zijn kater van vorige week wegpoetsen en cornerspecialist Stephan van Dijken maakte ook zijn opwachting. Als er publiek bij mocht zijn dan waren ze helemaal gek geworden, na een afwezigheid van 1097 dagen was het niemand minder dan Marco “ das Kanon” van Dijken die sinds 6-11-2016 zijn rentree maakte voor de Magicanen. De 2e helft volgde het spelbeeld van de eerste helft. Met fluwelen combinaties voetbalde NEC zich door Zuidbroekster linies. De spelers van Sowikromo wisten elkaar blindelings te vinden. Met Stephan van Dijken en Jordi Westra op de flanken werd Zuibroek overrompeld door snelle uitbraken. Een van deze snelle uitbraken bracht de bal door de lucht bij Stavorinus. De scorende schipper liet een sterk staaltje Tor-instinct zien en wist, met zijn rug naar de goal, de bal middels een staande omhaal buiten bereik van de sluitpost van ZNC te plaatsen. Binnen 10 minuten van zijn eerste treffer verdubbelde de scorende zeebonk Stavorinus zijn doelpuntmoyenne van de dag. Mocht er nog enig verzet door de aderen van Zuidbroek vloeien dan was dat met de 4-0 toch echt gebroken. Bedankt voor zijn bewezen diensten kreeg Stavorinus zijn welverdiende publieks(loze) wissel. “Pep Sowikromo herschreef de wetten van het internationale voetbal door de als keeper opgeleide Oosten in de spits te posteren. De “vliegende keep “ was meteen bedrijvig en behulpzaam in de coaching. Een fantastische afleidingsmanoeuvre van de schaduwspits wist alle aandacht aan Marco van Dijken te onttrekken. De herintredende doelpuntenmachine had het vizier op scherp en, na meer dan duizend dagen werd er weer met scherp geschoten door de “Cargotransporting Canon. Het bleek dat Stephan van Dijken in de toekomst de titel cornerspecialist moet delen met Jordi Westra. Een strakke hoekschop vanaf links werd bij de 2e paal door Marco van Dijken stijf in de kruising gekopt.
  De 6-0 en tevens de eindstand was een feit. Het had 7-0 moeten zijn. De trekkende en sleurende shadowstriker Oosten had zijn harde werk kunnen bekronen, maar bij een scrimmage voor de goal bleek dat Jack teveel met zijn krachten had gesmeten. Het gebrek aan kracht en harde Delfzijlster wind zorgde voor een kolderiek moment waarin zowel speler als spelleder naast de goal rolden, de aanwezige bank viel letterlijk om van het lachen.
  Trainer Sowikromo toonde zich uiterst tevreden na afloop. “ Ik verwachtte een positieve reactie na het verlies van afgelopen zondag en kon me geen beter antwoord wensen. Mijn jongens hebben werkelijk alles gegeven. Daarnaast zal ik zorgen dat niet meer op zondag aan het werk ga.”
  Volgende week staat de Eemsdelta-derby tegen Farmsum op het programma.

  WIST U DAT
  - Martin alleen wedstrijdverslagen maakt als El Magico wint
  -Erik Roels zich bekommert over de overige verslagen
  - Dezelfde Roels een fantastische “gladsparade” had op een inzet van ZNC
  - Sinds het scoren van Marco er nog maar 1 veldspeler is die al meer dan 1000 dagen niet heeft gescoord
  - Het zich wel laat raden wie deze speler is
  Trainer Sowikromo nog 2 uur met Duncan heeft geoefend op ingooien
  - Het de week van de scheidsrechter is.
  - We nog steeds blij zijn met het voorspoedige herstel van onze favoriete leidsman Harry Damveld
  - Pep Sowikromo nog steeds ongeslagen is