• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • Verslag 10-jarig jubileumdag

  Beste allemaal;

  Voor degene die de dag helaas hebben gemist of nog even na willen genieten onderstaand het welkomstwoord, verslag van de dag en foto's.

  Veel lees en kijk plezier.

   

  Welkomstwoord 10-jarig Jubileumfeest NEC Delfzijl

  Namens het bestuur van NEC Delfzijl mag ik jullie allen, leden, oud leden, ouders, vrijwilligers, sponsoren, en leden van de club van 50 welkom heten op het 10-jarig jubileumfeest van Neptunia, Eems Boys combinatie NEC Delfzijl. Samen met jullie wil ik in het kort terugkijken op de afgelopen 10 jaren bij de club uit deze havenstad, voetbal met passie is onze stijl, eenheid in de club is onze kracht. Het refrein van ons clublied dat op 8 april 2017 door Traffic Jam werd gepresenteerd.

  17 juli 2014 werd de notariële fusie acte ondertekend en daarmee was de formele geboorte van NEC Delfzijl een feit.

  In 2011 werden al de eerste officiële gesprekken gevoerd voor een eventuele samenwerking binnen de jeugd. In het seizoen 2011-2012 gingen de B junioren bij wijze van pilot als eerste samen waarna de overige jeugdteams daarna snel volgden en zo ontstond de SJO NEC Delfzijl.

  In de jaren daarna werd de haalbaarheid van een volledige fusie onderzocht door de besturen van beide verenigingen en de gemeente en aansluitend werd deze door de FBC verder uitgewerkt.

  In mei 2014 werd tijdens een speciaal ingelaste ALV door de leden ingestemd met de ontbinding van beide moeder verenigingen en de oprichting van NEC Delfzijl. 

  En nu zijn we 10 jaren verder en vieren we ons eerste lustrum.

  Ging alles dan zo soepel, absoluut niet, hier en daar ging de fusie gepaard met een hoop onzekerheid en zelfs emoties en dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk, clubmensen houden van hun club en sportpark en dan samengaan met je grote rivaal en voor de Neptunia leden ook nog naar een ander sportpark dat is iets wat je liever niet wilt.

  Gelukkig zijn die plooien gladgestreken en zijn de emoties bekoeld en overgegaan in trots voor de nieuwe club.

  De eerste jaren tijdens het fusieproces werd er door de jeugd van SJO NEC Delfzijl op beide sportparken gespeeld en ook na de officiële fusie speelden de meeste teams nog op sportpark Uitwierde omdat het sportpark centrum werd vernieuwd zo kwamen er 2,5 kunstgrasvelden en een volledig nieuw luxe kleed gebouw. 

  Een van de belangrijkste redenen om te fuseren was de kwaliteit impuls van het voetbal en dat hebben we gezien. Vele jeugdteams wisten zich op te werken naar de hoofdklasse of zelfs divisie, het 1e en 2e werden direct kampioen en het jaar daarop promoveerde het 2e nogmaals. Mooie jaren volgden met vele promoties en kampioenschappen bij de jeugd. Het 1e zat dicht tegen promotie naar de 1e klasse aan en het 2e speelde halve finale in de KNVB-district beker. Ook de jeugd liet zich heel duidelijk gelden zo werden in de jaren 2017-2018 de JO11.1 en MO17.1 verkozen tot sportploeg van het jaar.

  De club groeide na de fusie door naar bijna 900 leden, waaronder ook vele meisjes en dames, het was voor Antoon een heel gepuzzel om alle thuiswedstrijden in te plannen. 

  Het succes had helaas ook een keerzijde goede jeugdspelers vertrokken naar BVO,s,(natuurlijk mooi voor de spelers en de club ) spelers van het 1e en 2e waren gewild bij andere clubs maar ook werd het steeds lastiger om de organisatie en structuur op sterkte te houden en zo diende zich een aantal jaren na de fusie een ledenterugloop aan en zakte het ledenaantal terug naar 600, ook zagen we helaas veel dames stoppen met voetbal en ook de resultaten werden allemaal wat minder. Het 1e zakte in 2 jaar terug van de 2e naar de 4e klasse en ook het 2e zingt een toontje lager. 

  Net als in het gewone leven hebben we bij de club ook te maken met goede en mindere tijden.

  Inmiddels zien we gelukkig weer een oplopend ledenaantal, hebben we talentvolle jeugd en komen een aantal ervaren oud-spelers van de club de A en B selectie versterken. We hopen en vertrouwen erop dat we de komende seizoenen weer wat stappen omhoog te kunnen zetten.

  Zorg is en blijft er wel rondom het dalende aantal vrijwilligers, willen we de club gezond houden dan moet iedereen zijn steentje bijdragen, daar zullen we ook het komende seizoen weer op sturen. Gelukkig zijn daar de medewerkers van Cosis waar we al jaren mee samen werken die het sportpark netjes houden en tal van andere klussen uitvoeren.  Gedrag en discipline is een ander aandachtspunt, te vaak blijven leden zomaar weg of moeten wedstrijden op het laatst worden verplaats erg vervelend, ook hier zullen we strakker in de wedstrijd moeten staan.

  Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde club zijn de financiën. Door strakker op de kosten en inkomsten te sturen en onderverhuur van de kantine hebben we ondanks de corona jaren meer vet op de ribben gekregen en hebben we daarnaast flink geïnvesteerd in vermindering energieverbruik door duurzame oplossingen en hebben we het interieur en terras buiten verfraait en zijn er nog plannen om de inrichting van de kantine aan te passen.

  Voldoende ingrediënten om vanavond een mooi feest te vieren op het succes van de fusie en de toekomst van de club. We hebben vandaag al een fantastische dag gehad met de Clinic van FC Groningen, de pannenkoeken voor de kids, de sponsorloop van de A en B selectie die voor de club ook 500 euro heeft opgebracht (een applaus) en een fors bedrag voor het trainingskamp, straks in januari, vanmiddag het 7x7 toernooi en de BBQ  en het muziek van Koen Licht en Geluid met DJ DBRAX en dan nu straks verder het feest met Bert Solo bekend van zijn draaischijf een tijdje terug bij RTV Noord “Wie holn van grun FC” op de melodie van “Het het nog nooit zo donker west mor het wordt altied wel weer licht” van Wijlen Ede Staal.

  Maar voordat de remmen los kunnen willen wij nog wel wat leden in het zonnetje zetten, leden die de club al meer dan 50, 60 of sommigen zelfs al meer dan 70 jaar trouw zijn.

  Mag ik de jubilarissen die een brief hebben gehad vragen om naar voren te komen.

  De allerbelangrijkste voorwaarde voor een gezonde club is onvoorwaardelijk trouw en liefde voor de club en dat hebben jullie allen de club in ruime mate gegeven daarom willen we jullie graag een bloemetje als dank daarvoor aanbieden en hopen dat jullie nog vele jaren lid zullen blijven.

  Ik vraag een groot applaus voor de jubilarissen.

  Dan draag ik nu even het woord over aan Roy Kamps trainer van onze A selectie en kom ik straks nog even bij jullie terug. (zet wat spelers in het zonnetje, zie samenvatting van de dag)

  Bij een jubileum hoort natuurlijk iets blijvends we hebben samen met Herman Brink van Kantoor & Kopie een mooi jubileum shirt ontworpen die nu door de verkozen speler van het jaar zal worden gepresenteerd.  De A en B selectie zullen hier het komende seizoen in spelen, het shirt is gemaakt door onze kledingleverancier en sponsor Muta sport en de aanschaf is gesponsord door onze beide hoofdsponsors Heuvelman en Delftechniek waar we ze zeer erkentelijk voor zijn. Ik vraag jullie allen een groot applaus voor onze beide hoofdsponsors die de club al decennialang steunen.

  Het is de bedoeling dat we de komende jaren naar dit outfit overstappen. Shirt met witte broek en witte kousen. Binnenkort komt het jubileumshirt nog in de vrije verkoop. Hierover volgt later wel meer informatie.

  Nu alle plichtplegingen zijn geweest is het tijd voor feesten!!!

   

  NEC Delfzijl viert haar 10-jarig bestaan. (Verslag van de dag)

  Afgelopen zaterdag 29 juni vierde NEC Delfzijl haar 10-jarig jubileumfeest met leden, ouders, oud leden, vrijwilligers en sponsoren.

  De organisatie van de dag had een mooi programma voor jong en oud neergezet die mede door de perfecte weersomstandigheden tot een groot succes werd.

  Rond half negen s ’ochtends druppelden de eerste kinderen al binnen in blijde afwachting van de door NEC Delfzijl gratis aangeboden clinic verzorgt door onze trots v/h Noorden FC Groningen. Bijna 100 kinderen begonnen een uur later aan een gevarieerd programma met tal van leuke voetbalactiviteiten. Met nuttige nieuwe tips en trucs van de ervaren trainers mochten de kinderen aan het einde van de ochtend hun officiële FC Groningen certificaat in ontvangst nemen waarna de pannenkoeken op hun lagen te wachten in de kantine.

  Met gezellige muziek een drankje en een heerlijk zonnetje was het goed vertoeven op het sportpark. Om 11:00 startte de sponsorloop van de A en B selectiespelers. Drie kwartier rennen bij hoge temperaturen om zoveel mogelijk rondjes/geld binnen te halen voor het geplande trainingskamp in Benidorm januari 2025. Onder luide en af en toe ludieke aanmoedigingen en hier en daar een kunstmatig, plaatselijk regenbuitje wisten de spelers een fors bedrag bijeen te lopen waarvan €500 aan de club werd geschonken. Trainer Roy Kamps was net als vorig jaar de grote motor en liep maar liefst 28 rondes van 400 meter, op de voet gevolgd door marinier Twan Zuur. De andere spelers volgden op gepaste afstand.

  Na een korte break konden om 14:00 de kicks onder worden gebonden voor een 7x7 toernooi. Hoogstandjes afgewisseld door mooie bloopers zorgen voor een kijkspel waar het EK2024 jaloers op kan zijn. Inmiddels had ook DJ DBRAX van Koen Licht & Geluid zich achter de draaitafel gestationeerd en nam de sfeer en na de wedstrijden het gebruik van gerstenat alleen maar toe. De heerlijke geuren van gebraden vlees trok de kinderen en later ook de overige aanwezigen naar de BBQ’s waar ook de salades al stonden opgesteld, zo kon de honger ook worden gestild en tevens een bodempje preventief worden aangelegd voor het slotfeest.

  En een feest dat werd het. Maar niet na wat belangrijke plichtplegingen.

  De voorzitter keek in zijn welkomstspeech terug op de fusie en de afgelopen 10 jaren NEC Delfzijl met mooie hoogte- maar helaas ook dieptepunten. De komende seizoenen worden met vertrouwen tegemoet gezien ondanks de uitdagingen die er zijn. Vele jubilarissen die waren uitgenodigd hadden hier gehoor aan gegeven en werden door de voorzitter in het zonnetje gezet. Onder hen was Renzo Cramer die met zijn 74-jarig lidmaatschap de koploper was, Renze speelde o.a. in het succes team van Neptunia die in 1963 op een haar na het landelijk kampioenschap misten.

  Roy Kamps de trainer van het eerste nam nog even de microfoon over om onder luid gejuich de trainingsbeest v/h jaar Sem Switynk en speler van het jaar Joost Kombrink bekend te maken en te huldigen waarna laatstgenoemde de eer had om het speciaal ontworpen jubileumshirt te presenteren. Het shirt vormt de basis van het nieuwe tenue waarin de A en B selectie volgend jaar zullen spelen. Op de shirts prijken voor en achterop beide hoofdsponsors die de club al decennialang trouw zijn en ook deze nieuwe shirts hebben aangeboden.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Citaat bericht Eemsmondsport:

  Afscheid werd er ook genomen. Van spelers als Ulyendrich Merencia, Tyrell Strik en Jurelly Torbed. Eerstgenoemde gaat naar PKC ’83, Torbed heeft zich weer bij zijn voormalige club Holwierde gemeld en Merencia keert terug bij ACV. Aan de lijst met nieuwe namen kunnen Jari Slort (Harkemase Boys), Quirijn Boelens (Oranje Nassau), Danny Bult (GRC zondag), Morrison Sodiko (Be Quick o21), Ruben Stam (Farmsum), Samir Ennaciri (Meedhuizen), Jelmer Christiaans (Meedhuizen), Wouter Kingma (Holwierde) en Luciano Rosario (GVAV Rap. o23) worden toegevoegd. Dat zijn overigens, op Rosario na, allemaal spelers met een verleden bij de Delfzijlster club.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Met een luid applaus voor de sponsoren, jubilarissen en de vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt geeft de voorzitter het startschot voor het afsluitende feest waar zanger Bert Solo er een onvergetelijke avond van maakt. Het bleef nog heel lang onrustig en gezellig op sportpark centrum.

  Voor foto's klik op onderstaande link.

   

  De-foto-compilatie.pdf (necdelfzijl.nl)