• NEC Delfzijl een club voor iedereen en met iedereen.

 • Verslag kampioenswedstrijd JO13.1

  Nou dat was dan de 3de fase. En wat voor 1πŸ˜±πŸ˜€ mooie ontwikkeling gezien bij iedereen en een mooi team ervan gemaakt met zijn allen. En de laatste westrijd van deze serie met het kampioenschap op het spel. Wat willen we nog meer.
  Was een eindje rijden vandaag naar het Drentse Loon om daar het op te nemen tegen de laatste titelkandidaat. De laatste weken tegen de nummer 2 en 3 laten zien tot wat we in staat waren. Technisch het grote overwicht tegen Gvav laten zien met een overwinning en afgelopen maandag oosterparkers waarin we hebben laten zien dat we ook het gevecht kunnen aangaan en met winst afsluiten. Alle voorwaarden dus aanwezig om met een goed gevoel Leo te ontmoeten.
  Plezier stond voorop en de teamspirit.
  Vanaf minuut 1 werd het eigenlijk meteen duidelijk dat we de betere ploeg wapenen binnen 10 minuten kon Lionel de 1ste binnen tikken. Mooie start en weer doorgaan met waar we goed in zijn. Leo kon het middenveld bijna niet oversteken omdat we daar meteen weer de bal wiste te veroveren en zo onze aanvallers aan het werk konden zetten. Dit resulteerde na een paar gemiste kansen toch in de 18de minuut tot de 2-0 van de voet van Jordin en tikte behoedzaam zijn 38ste goal van het totale seizoen binnen. Wat een prestatie kerel πŸ’ͺπŸ»πŸ‘ŠπŸΌ. Na dik 24 minuten mocht Karlijn aanleggen vanaf 11 meter nadat Jordin werd neergehaald in de 16 van Leo.
  Karlijn verzaakte niet en bracht zo de marge op 3. Helaas moest ze 3 minuten later geblesseerd het veld af na een ongelukkige actie van een verdediger. Dit bracht toch een kleine schok teweeg in het team want 2 minuten later deed Leo wat terug en zo kwam de ruststand op het bord 3-1.
  In de rust duidelijk gemaakt ons geen zorgen te maken want we waren beter en mochten ons niet laten verleiden tot paniek. Nog genoeg spelers om het gemis van Karlijn op te vangen en zo de tweede helft weer op 100% aan te vangen.
  Op dezelfde voet gingen we weer door en aan niets was te merken dat we onder de zenuwen of iets zaten want na 8 minuten in de tweede helft schoot Lieke haar eerste van de dag hard tegen de touwen na sterk doorgaan op een pass van Gwendrickson. Nog 20 minuten te spelen en de eerste toeschouwers begonnen met het gereedmaken voor het eindsignaal maar hierdoor miste deze nog wel even de tweede van LiekeπŸ€­πŸ™ˆ maar ook deze was er 1 om in te lijsten. Stond haar mannetje en wist op eigen houtje door te zetten en ten tweede maal de keeper te verschalken. De 5-1 en toch wel de verlossing was dan daar. Het aanwezige publiek zag dat het goed was en na nog een speldeprik van Leo was daar na 63 minuten het verlossende fluitje van de leidsman. Kampioenen met een 5-2 overwinning en zo barste het feestje los in Drenthe.
  Topprestatie heren en dames en verdiend na een top seizoen met zoals ik eerder aangaf groei bij iedereen en teamspirit.
  Op naar delfzijl om nog wat te vieren en te eten om zo een mooie dag af te sluiten..
  Iedereen tot zover bedankt.
  Mijn mede(coach die zo nodig nu op vakantie moetπŸ˜‰) als ook mijn andere 2 assistenten Marcel en Olav wil ik hierbij ook heel erg bedanken voor jullie inzet en hulp.
  Ook alle ouders bedankt voor jullie positieve support en vertrouwen in onze aanpak en jullie aanwezigheid bij de wedstrijden. πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻
  Voor nu geniet van jullie prestatie en zie jullie maandag weer op de training. Iets met coopertest denk ik🀭🀣 want dat hebben jullie wel verdient haha.
  Fijn weekend iedereenπŸŽ‰πŸ»