• Wanprestatie El Magico

  Faamsum- Afgelopen zondag stond de derby tegen Farmsum 3 voor El Magico op het programma.
  De derby stond voor 11:30 op het programma, zodat de vedettes van El Magico lekker konden uitslapen. Met 18 spelers en moest er voor de wedstrijd eerst een verloting plaatsvinden om te bepalen welke 2 spelers de tas dicht kon houden. Uiteindelijk waren er 2 vrijwilligers die besloten de voetbalschoenen in de tas te houden.
  Na een warming up op het 2e veld van Farmsum, die er overigens prima bij lag moesten de spelers van El Magico hun kunsten vertonen op het hoofdveld en dat bleek een heel ander veldje te zijn dan wat de kunstgrasbewoners gewend waren. Het was een zwaar veld en het gras kriebelde onder de oksels van de spelers. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kaasjager, die in kader van scheidsrechter van de week nog een presentje kreeg, ging de derby los.
  Al snel werd duidelijk dat de Magicanen moeite hadden met het zware veld en dit was duidelijk te zien in de zwakke inspeelballen.
  De jonkies van Farmsum hadden hier iets minder moeite mee en speelden met lange ballen hun spitsen makkelijk vrij en wisten de bal na een kwartier de bal achter doelwachter Roels te schieten.
  Door gebrek aan inzet en concentratie wisten de Magicanen dan ook niet te presteren. De lange ballen kwamen niet aan en de wil om elkaar te helpen ontbrak. Dit resulteerde de eerste helft dan ook in 0 kansen. De Farmsummers wisten de 1e helft nog wel een keer te scoren, een mooie lob zorgde ervoor dat de doelwachter voor de 2e keer het nakijken had en zo stond het zomaar 2-0 in de rust.
  In de 2e helft begonnen we iets beter en dit resulteerde al snel in de 2-1. De bal bleef zomaar in de 16 meter van de Farmsummers liggen en alleen Nestor Bosje dacht deze bal op te pakken en zonder enige weerstand op de keeper af te lopen om vervolgens de bal tegen de keeper aan te schieten. Gelukkig was het Stephan die wakker was en de rebound wel wist af te maken.
  Hoop op een resultaatje kwam weer een beetje terug en de druk bleef. Maar het was doelwachter Roels die alle hoop liet vervagen. Een simpel schotje op doel werd door de doelwachter tot een kans gepromoveerd en die liet de spits van Farmsum zich niet ontnemen en zette de 3-1 op het scorebord.
  En zo ontstond de 2e nederlaag van het prille seizoen. We moeten erkennen dat zonder een dosis werklust en een goede concentratie niet de resultaten behalen die we graag zien. Komende zondag hebben we even een rustdag en kunnen we even bijkomen van de slappe prestatie van afgelopen zondag.
  Mochten de Coronas de competitie niet op slot zetten, dan hopen we dat iedereen weer welkom is op 25 oktober thuis tegen Meeden.